Сунак обіцяє 25 тисяч комплектів зимової форми для ЗСУ

14:08, 09.11.2022
Сунак обіцяє 25 тисяч комплектів зимової форми для ЗСУ

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. (facebook.com/rishisunak)

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив про важливу поставку зимового спорядження для Збройних Сил України – загалом 25 тисяч комплектів.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на пресслужбу урядового сайту Британії в середу.

 

"Ми повинні продовжувати підтримувати український народ у його опорі жорстокості Путіна. Я радий, що передане Британією обмундирування забезпечить теплом і безпекою українських військовослужбовців, які зіткнулися з небезпечною зимою в боротьбі за свою країну", - заявив новий прем'єр.

 

Очікується, що Британія відправить в Україну до середини грудня більше 25 тисяч комплектів одягу для екстремально холодної погоди. Ці комплекти йдуть на додаток до більше ніж 7 тисяч комплектів звичайного одягу для холодної погоди, які були роздані в рамках операції "Інтерфлекс".

 

Окрім того британці нададуть ЗСУ ще 12 тис. спальних мішків і 150 наметів із підігрівом, щоб війська могли діяти й пережити низькі температури в Україні.

 

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес зазначив, що в умовах стрімкого наближення зими ця поставка дасть ЗСУ змогу ефективно діяти протягом наступних кількох місяців.

 

"Разом із нашою програмою навчання й наданням летальної допомоги це демонструє нашу відданість тому, щоб українські солдати були добре навчені, добре екіпіровані й мали найкращі можливі шанси боротися й визначати своє майбутнє", – сказав він.

 

Зауважимо, що цієї середи британський прем’єр Сунак зустрінеться з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, аби обговорити безпеку та стримування в євроатлантичному регіоні. Сторони порушать питання щодо війни на території України й майбутньої підтримки Києва.

 

"НАТО є наріжним каменем нашої безпеки і безпеки наших союзників. Поки війна в Україні продовжує вирувати, ми не повинні сприймати мир вдома як належне. Я рішуче налаштований на те, що Велика Британія буде основою НАТО впродовж наступних поколінь. Але для того, щоб протистояти майбутнім викликам, ми повинні розвиватися як Альянс, щоб відповідати і випереджати загрози з боку наших супротивників", - додав пан Сунак.

 

Нагадаємо, Велика Британія послідовно підтримує Україну на тлі російської агресії, надаючи фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Також країна запропонувала програми приймання британськими сім'ями українських біженців.

 

Як повідомляла "УМ", колишній міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак автоматично переміг у перегонах і став новим лідером Консервативної партії та прем'єр-міністром