США знищать військові можливості рф у разі ядерного удару по Україні – генерал Ходжес

11:37, 09.11.2022
США знищать військові можливості рф у разі ядерного удару по Україні – генерал Ходжес

Генерал-лейтенант Бен Ходжес обіцяє Кремлю катастрофу в разі застосування ядерної зброї. (Колаж 24 каналу)

Сполучені Штати знищать більшу частину військових можливостей росіян, якщо росія наважиться застосувати ядерну зброю проти України.

 

Як інформує Україна молода, у такому розвитку подій запевнив колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв'ю «24 каналу» в середу.

 

«Президент США Джо Байден вже заявляв, що якщо росія припуститься страшної помилки й застосує зброю масового знищення, то наслідки для неї будуть катастрофічні», - зазначив американський генерал.

 

За його словами, в разі застосування ядерної зброї позитивних наслідків для росії не буде.

 

«Їх буде нуль, якщо росіяни зважаться використати ядерну зброю. На полі бою їм це не принесе зиску, а лише біду. Бо потім колективний Захід на чолі зі США повинен буде відреагувати», - наголосив пан Ходжес.

 

При цьому він зазначив, Кремль хоче, щоб люди якомога більше говорили про ядерну зброю і висловлювали свої побоювання, але підкреслив - "російська ядерна зброя ефективна лише тоді, коли її не використовують".

 

«Як тільки її (ядерну зброю - ред.) використають - все. Бо потім у справу вступлять США і знищать більшу частину російських військових можливостей», - попередив генерал.

 

При цьому, він звернув увагу, що у росії немає друзів та навів приклад зустрічі Сі Цзіньпіня з канцлером Олафом Шольцом. Тоді лідер Китаю сказав, що засуджує ймовірне використання росією ядерної зброї, але разом з тим засуджує і погрози ядерною зброєю.

 

«Тобто в росії у цьому питанні нема друзів, може, лише одна КНДР. Але союзників, які б схвалили застосування ядерної зброї по Україні, у них немає», - підсумував Бен  Ходжес.

 

Як повідомляла «УМ», господар Кремля путін, так і його оточення часто вдаються до погроз застосування ядерної зброї, зокрема проти України. Тоді як в Пентагоні попередили, у разі застосування росією ядерної зброї у війні проти України Кремль отримає серйозну відповідь.

 

Напередодні Бен Ходжес спрогнозував, що Україна спроможна звільнити Крим вже в наступному році, оскільки російські війська будуть дуже вразливими на півострові.