Україна закликає виключити рф з G20 та відкликати запрошення путіна на саміт

12:08, 01.11.2022
Україна закликає виключити рф з G20 та відкликати запрошення путіна на саміт

путін публічно назвав масований обстріл України «відповіддю за Севастополь»

МЗС України закликали відкликати запрошення російського диктатора путіна на саміт G20 в Індонезії, а також виключити росію з "групи двадцяти".

 

Причина: господар Кремля напередодні публічно зізнався в тому, що це він віддав наказ про масований ракетний удар по Україні 31 жовтня, «в тому числі й через події у Севастополі».

 

Як інформує Україна молода, позицію українських дипломатів озвучив речник МЗС України Олег Ніколенко у вівторок.

 

За його словами, після публічного визнання про віддачу наказів атакувати ракетами цивільних та енергетичну інфраструктуру України путін не повинен сидіти за одним столом зі світовими лідерами.

 

«Путін публічно визнав, що віддав наказ про ракетні удари по українській цивільній та енергетичній інфраструктурі. Маючи руки по лікті в крові, він не повинен сидіти за одним столом зі світовими лідерами. Запрошення путіна на саміт на Балі має бути відкликане, а росія – виключена "із Групи двадцяти", – йдеться у повідомленні.

 

Напередодні, відповідаючи на питання журналіста, путін назвав масований обстріл України "відповіддю за Севастополь".

 

В результаті масованого обстрілу росією українських об'єктів критичної інфраструктури сталося пошкодження об'єктів у Київській, Запорізькій та Черкаській областях.

 

Як повідомляла «УМ», Україна братиме участь у саміті "Великої двадцятки" і сподівається на усунення росії через розв'язання війни та ядерного шантажу світу.

 

При цьому, путін також прийняв запрошення Індонезії взяти участь у саміті G20, який пройде на острові Балі 15-16 листопада.