Рим не піддасться на енергетичний шантаж путіна - Мелоні

14:53, 25.10.2022
Рим не піддасться на енергетичний шантаж путіна - Мелоні

Джорджії Мелоні наголосила, що піддатися на енергетичний шантаж Путіна означатиме поглибити проблему (Фото з відкритих джерел)

Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні у своєму першому зверненні до італійського парламенту наголосила, що Рим не піддасться на енергетичний шантаж Путіна і залишиться партнером хороброго народу України у боротьбі з рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Corriere Della Sera.

 

Як заявила Мелоні, найближчим "вузлом, який потрібно буде розв'язати", буде вузол енергетики. При цьому вона наголосила, що "піддатися на шантаж Путіна - означає поглибити проблему".

 

"Свобода має свою ціну" - заявила Мелоні.

 

Водночас, за словами прем'єрки, Італія і надалі залишатиметься партнером хороброго українського народу, який протистоїть російській агресії" не лише "тому, що ми не можемо прийняти війну, але й тому, що це найкращий спосіб відстоювати наші національні інтереси".

 

Вона нагадала, що Італія є країною, яка завдяки своїм фізико-географічним характеристикам може більше інвестувати у відновлювану енергетику, зменшуючи таким чином свою залежність від іноземних держав.

 

Як повідомляла УМ, лідерка партії «Брати Італії» 45-річна Джорджа Мелоні стала першою жінкою-прем’єром в історії країни.  22 жовтня, вона офіційно склала присягу глави італійського уряду.