Джорджа Мелоні стала першою жінкою-прем’єром в історії Італії

15:32, 22.10.2022
Джорджа Мелоні стала першою жінкою-прем’єром в історії Італії

Сьогодні Джорджа Мелоні склала присягу глави італійського уряду (Фото з відкритих джерел)

Лідерка партії «Брати Італії» 45-річна Джорджа Мелоні стала першою жінкою-прем’єром в історії країни. Сьогодні, 22 жовтня, вона офіційно склала присягу глави італійського уряду.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ANSA

 

Також сьогодні склали присягу і нові 24 урядовці, з яких шестеро - жінки.

 

Зазначається, що Мелоні вже у підлітковому році була активісткою. Пізніше в уряді Сільвіо Берлусконі у 2008-2011 роках 31-річна Мелоні стала наймолодшим міністром в Італії, обійнявши посаду міністра з питань молоді.

 

У 2012 році вона заснувала партію «Брати Італії». На минулих парламентських виборах у 2018 році її партія набрала 4%, вже у вересні 2022 року – 26%.

 

За даними агентства, в уряді Мелоні посаду глави МЗС й віцепрем’єра буде обіймати Антоніо Таяні, який раніше був президентом Європарламенту.

 

Міноборони Італії очолюватиме Гідо Кросетто, співзасновник партії «Брати Італії».

 

Як відомо, раніше лідерка партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні заявила,  що її новий уряд буде пронатівським. 

 

Президент України Володимир Зеленський привітав Джоджію Мелоні з призначенням на посаду прем'єр-міністра Італії та побажав новому уряду успішно відповісти на всі виклики сьогодення і висловив сподівання на плідну співпрацю.

 

«Вітаю Джорджу Мелоні – першу жінку на посаді Прем’єр-міністра Італії. Бажаю новому уряду успішно відповісти на всі виклики сьогодення. Розраховую на продовження плідної співпраці задля забезпечення миру й добробуту в Україні, Італії та світі!», — написав Зеленський у Твітері.

 

Як повідомляла УМ, Італія готує для України п'ятий пакет військової допомоги.