Генерал Ходжес порівняв путіна з гітлером в останні дні

20:56, 22.09.2022
Генерал Ходжес порівняв путіна з гітлером в останні дні

За словами генерала Бен Ходжеса, без потужної артилерійської підтримки війська росіі стануть гарматним м´ясом

Генерал у відставці, колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес порівняв поведінку президента РФ Владіміра Путіна із рішеннями Адольфа Гітлера, коли той в останні дні Третього Рейху намагався збільшити чисельність армії.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв’ю Bild.

 

«Нинішня поведінка Путіна нагадує мені Гітлера, який в останні дні Третього Рейху муштрував хлопців і старців для Вермахту. Іронія долі: Путін робить те, що робили нацисти»,- сказав Ходжес.

 

У відповідь на запитання, чи зможе мобілізація сприяти зміні ходу війни в Україні, генерал заявив, що «без потужної артилерійської підтримки ці війська будить самим лише гарматним м’ясом, яке сидітиме цієї зими в холодних мокрих окопах під час того, як українські сили просуватимуться вперед».

 

Щодо ядерної зброї, то генерал Ходжес не виключає її застосування.

 

«Але ядерна зброя найбільш ефективна, коли не застосовується. З огляду на її стримуючий потенціал»,- зазначив він.

 

«Так, Путін холодний, як лід, але не божевільний: він добре знає, що тоді США повинні будуть повністю втягнутися у цю війну. Пентагон вже надав президенту Джо Байдену список варіантів на такий випадок»,- сказав Ходжес, зазначивши, що є ще російські генерали, які хотіли б мати майбутнє і після Путіна.

 

Як повідомляла УМ, президент РФ Владімір Путін після оголошення часткової мобілізації в Російській Федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

 

Столтенберґ заявив, що промова Путіна і часткова мобілізація в Росії демонструють, що війна не йде за планом. 
 

Раніше колишній командувач силами США в Європі генерал Бен Ходжес говорив, що Україна може відкинути російських окупантів до лінії 23 лютого вже до кінця 2022 року.

 

На його переконання, для реалізації цієї мети ЗСУ потрібна більш далекобійна і точна артилерія.