Україна може відкинути росіян на позиції 23 лютого до кінця року – Бен Ходжес

08:09, 28.08.2022
Україна може відкинути росіян на позиції 23 лютого до кінця року – Бен Ходжес

Генерал Бен Ходжес. (Фото з відкритих джерел)

Колишній командувач силами США в Європі генерал Бен Ходжес вважає, що Україна може відкинути російських окупантів до лінії 23 лютого вже до кінця 2022 року.

 

На його переконання, для реалізації цієї мети ЗСУ потрібна більш далекобійна і точна артилерія.

 

Як інформує Україна молода, про це американський генерал Ходжес сказав у інтерв'ю DW.

 

«Українці були неймовірно стійкими, винахідливими, новаторськими, але їм потрібна більш далекобійна і точна артилерія. Артилерія і ракети, які можуть стріляти далі і продовжувати знищувати російську артилерію, логістику, завдавати ударів по російських аеродромах. Ось що потрібно.

 

Ми надали дещо, але цього недостатньо для вирішального ефекту. Ось чому вже близько місяця не змінюється лінія фронту», – наголосив пан Ходжес.

 

Генерал також додав: «Тривалість війни буде залежати від того, чи зробимо ми все, що обіцяли, чи поставимо все озброєння, яке обіцяли. Я вважаю, що до кінця цього року ми можемо відкинути їх (росіян – Ред.) до лінії 23 лютого».

 

За його словами, росіяни досягли кульмінації в наступі, вони не здатні просунутися і більше нічого не можуть зробити, але українцям необхідна спроможність перемогти.

 

Як повідомляла «УМ», Пентагон уклав контракт із компанією-виробником зброї на $182 млн на закупівлю зенітно-ракетних систем NASAMS для передачі Україні.