Кремль призове на службу 300 тисяч резервістів та погрожує ядерною зброєю

10:33, 21.09.2022
Кремль призове на службу 300 тисяч резервістів та погрожує ядерною зброєю

Вище керівництво кремля вирішило піти ва-банк.

На війну проти України росія призове 300 тисяч резервістів.

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр оборони рф сергій шойгу.

 

За його словами, це будуть росіяни з бойовим досвідом та військовою спеціальністю. Студентів призивати не будуть, а строковиків нібито не відправлятимуть на війну, попри чисельні докази того, що вони вже воюють в Україні і неодноразово портапляли у полон.

 

Міністр сказав, 300 тисяч резервістів — це «один відсоток» від мобілізаційного потенціалу рф. Це більше, ніж чисельність російського угруповання на початку вторгнення.

 

Також шойгу заявив, що війска рф в Україні втратили загиблими 5 937 військових, 90% поранених повернулися у стрій.

 

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 21 вересня окупанти втратили вбитими 55 110 військових.

 

У свою чергу, Путін пригрозив ядерною зброєю у разі нападу на рф й підтримує проведення псевдореферендумів на захоплених територіях України.

 

У своєму відеозверненні він сказав, що росія «зробить все, щоб були безпечні умови для проведення референдумів, і рішення жителів ми підтримаємо».

 

Окуповані території Донбасу, Херсонщини і Запорізької області він назвав «історичними землями новоросії», які рф має захищати. У цьому контексті він перейшов до прогроз ядерною зброєю, суть яких зводиться до того, що рф готова застосувати її у разі нападу на «свої» території.

 

У «ядерному шантажі» путін традиційно звинуватив Захід, які нібито підштовхують рф до рішучих дій.

 

«Захід перейшов будь-яку межу, безвідповідальні політики говорять про постачання наступального озброєння Україні, технікою завдаються удари по росії. У хід із боку Заходу пішов ядерний шантаж. При загрозі своєї територіальної цілісності росія використає всі наявні засоби, це не блеф. Роза вітрів може розвернутися в їхній бік», — підсумував путін.

 

Як повідомляла УМ, вранці 21 вересня у зверненні до росіян президент росії володимир путін заявив про часткову мобілізацію громадян країни.