Україна повинна поступитися територією Румунії, рф, Угорщині та Польщі – ексміністр Румунії Марга

11:51, 18.09.2022
Україна повинна поступитися територією Румунії, рф, Угорщині та Польщі – ексміністр Румунії Марга

Екс-міністр Румунії Марга презентує свою книгу «Доля демократії». Його галюцинаційні заяви щодо України шокували навіть співвітчизників. (Фото: Digi24.)

Андрій Марга, колишній міністр закордонних справ Румунії заявив, що Україна має поступитися своєю територією Румунії, росії, Угорщині та Польщі.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Digi24.

 

Ексміністр заговорив про це під час презентації своєї книги «Доля демократії».

 

«Ми знаходимося в абсолютно особливій ситуації, і я це з усією відповідальністю кажу, Україна знаходиться в неприродних кордонах. Вона має віддати території Угорщині — Закарпаття, Польщі — Галичину, Румунії — Буковину і росії — Донбас і Крим. Це території інших країн», — сказав Магда.

 

Він додав, що в Україні зараз забороняють політичні партії, телебачення підконтрольне владі, а багаті люди тікають з країни з грошима.

 

У посольстві України в Румунії відреагували на кричущі заяви колишнього керівника МЗС.

 

«Ми шкодуємо, що колишній міністр європейської демократичної держави Марга робить заяви, які ставлять під сумнів основні принципи міжнародного права, особливо непорушність кордонів. Повна повага до цих принципів є основою безпеки та стабільності на континенті», — йдеться у заяві відомства.

 

Риторика ексголови румунського МЗС дуже схожа на позицію президента росії володимира путіна. Перед початком повномасштабного вторгнення в Україну путін записав два звернення — під час визнання «л/днр» та з початком самої атаки. У них він виклав перекручене бачення світової та української історії. Подібні наративи керівництво рф просуває і дотепер.

 

Як повідомляла УМ, офіційний Бухарест звернувся до Києва з проханням відмовитися від визнання молдовської мови, якої, на думку румунської влади, не існує.