Прем’єрка Естонії закликає світ тримати рф в ізоляції до повної перемоги України

16:54, 04.09.2022
Прем’єрка Естонії закликає світ тримати рф в ізоляції до повної перемоги України

Прем´єрка Естонії закликає обмежити доходи росії від продажу енергоносіїв (Фото з відкритих джерел)

Прем’єрка Естонії Кая Каллас на церемонії з нагоди вручення міжнародної премії Фонду Хайєка у Берліні закликала тримати Росію в ізоляції та працювати над розширенням санкцій.
 
Як інформує Украіна молода, про це повідомляє видання ERR
 
«Я з початку війни закликала обмежити доходи Росії від продажу енергоносіїв, оскільки за рахунок цього Кремль підтримує свою військову промисловість»,- сказала вона.
 
У Берліні Каллас зустрілася зі своїми латвійським та литовським колегами Кріш'янісом Каріньшем та Інгрідою Шимоніте. Учасники зустрічі зазначили, що Путін сподівається, що Захід першим втратить терпіння та буде готовий піти на поступки.
 
«Ми не дозволимо цьому статися. Поки Україна не відтіснить Росію зі своєї території, вільний світ має продовжувати ізолювати Росію та посилювати санкції»,– сказала Каллас.
 
«Рішення G7 запровадити ціновий ліміт на російську нафту – дуже важливий крок, він скоротить можливості Росії використовувати енергозброю проти нас і посилить вплив санкцій ЄС. Чим більше країн приєднається до угоди про ціновий ліміт, тим ефективнішою вона буде»,- додала Каллас. 
 
Прем'єрка вважає, що ЄС слід швидко перейти до питання про наступний, потужніший пакет санкцій, а потік туристів із Росії має суттєво скоротитися.
 
"Ми продовжуємо спільно працювати над загальноєвропейським вирішенням цього питання та чекаємо від Єврокомісії відповідних рекомендацій", – повідомила Каллас.