Венедіктова має компетенції посла України у Швейцарії – Кулеба

11:29, 03.08.2022
Венедіктова має компетенції посла України у Швейцарії – Кулеба

Із Генпрокурорки - в дипломатки.

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ підписав подання президентові Володимиру Зеленському на призначення колишнього генпрокурора Ірини Венедіктової послом України у Швейцарії.

 

Як інформує УМ, про це глава МЗС повідомив у інтерв’ю Укрінформу.

 

"Так, я підписав подання на призначення пані Венедіктової послом у Швейцарії", - сказав він.

 

Глава української дипломатії зазначив, що ця ідея народилася "в колі декількох людей – сиділи, обговорювали, і була знайдена така опція".

 

За словами Кулеби, практика політичних призначень на дипломатичні посади завжди була, є і буде в усіх країнах, оскільки потрібен приплив свіжої крові, свіжих думок і поглядів.

 

"Президент постійно придивляється до кандидатів на пріоритетні для нього країни. Ми всі - Андрій Єрмак (керівник Офісу президента - УМ.), я, Андрій Сибіга (заступник керівника ОП - УМ.) - постійно перебуваємо в пошуку людей. Інша справа, що з десяти варіантів пройде один, тому що процес відбору дуже ретельний.

 

 Але це абсолютно нормально, коли ми заводимо в систему людей зовні, але обов’язково з компетенціями, які дозволять їм ефективно виконувати функції посла. Я вважаю, що Венедіктова має ці компетенції. Її робота з міжнародними партнерами в останні місяці якраз показала, що вона може себе проявити на міжнародному треку", - зазначив очільник МЗС.

 

Нагадаємо, що Верховна рада 19 липня проголосувала за припинення повноважень Ірини Венедіктової на посаді генерального прокурора.

 

Як повідомляла УМ, Ірина Венедіктова чекає призначення на дипломатичному фронті.