Зеленський та Макрон обговорили зброю, зерно і військові злочини рф

17:26, 01.08.2022
Зеленський та Макрон обговорили зброю, зерно і військові злочини рф

Володимир Зеленський поспілкувався з Макроном по телефону (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський провів півторагодинну телефону розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном, у ході якої обговорили питання постачання зброї, вивезення зерна і злочини рф.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента
 
Президенти обговорили перебіг протидії російській агресії та ситуацію на полі бою. Також Зеленський наголосив, що Україна воює проти справжньої держави-терориста і «сплановане цинічне знищення Росією українських військовополонених в Оленівці – свідчення цього».
 
Повідомляється, що Макрон і Зеленський також обговорили питання постачання нового сучасного озброєння і вже надану оборонну допомогу.
 
Зеленський подякував «за практичний внесок у зусилля щодо боротьби з безкарністю Росії, а саме – направлення до України групи медиків і жандармів для встановлення фактів злочинів, скоєних російським агресором».
 
Макрон розповів Зеленському про підсумки свого турне країнами Африки, одним із результатів якого стало «розширення антивоєнної коаліції та консолідація міжнародної підтримки України в умовах повномасштабної агресії проти нашої держави з боку Росії».
 
Також президенти обговорили ситуацію із вивезенням українського зерна.
 
Як відомо, у понеділок перше судно під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис тонн української кукурудзи вийшло з Одеського порту.
 
Як повідомляла УМ, Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що заяви росії щодо завершення війни та капітуляції України – це елемент словесного залякування, не більше того.
 
Читайте також: посли Великої сімки прибули до Одеси і наголосили на важливості зернової угоди, що була підписана між Україною, Туреччиною і генсеком ООН 22 липня.