Макрон відреагував на ультиматуми рф щодо капітуляції України

17:27, 28.06.2022
Макрон відреагував на ультиматуми рф щодо капітуляції України

Макрон під час нещодавнього візиту до Києва. (facebook.com/EmmanuelMacron)

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що заяви росії щодо завершення війни та капітуляції України – це елемент словесного залякування, не більше того. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє BFM TV.
 
Він підкреслив, що країни «Великої сімки» будуть продовжувати підтримувати Україну. 
 
«Тому будемо зберігати санкції проти Росії стільки, скільки необхідно, і з необхідною інтенсивністю протягом найближчих тижнів і місяців», – заявив Макрон.
 
Президент Франції заявив, що не має ілюзій щодо швидкого вирішення конфлікту. 
 
«Ніхто не очікує, що війна закінчиться в найближчі кілька тижнів або місяців», – додав він.
 
Нагадаємо, Кремль вдався до нових маніпуляцій щодо закінчення війни і заявив, що все можна завершити «до кінця доби», якщо українська влада капітулює та виконає всі умови Росії, а наші військові складуть зброю. Мовляв, рішення за президентом України Володимиром Зеленським.
 
 
Лідери країн «Великої сімки» закликали КНР натиснути на росію з метою припинення її війни проти України та негайного виведення військ з української території.
 
Про це йдеться у спільному комюніке глав держав та урядів "Групи семи" (G7), прийнятому за результатами саміту 26-28 червня в Ельмау (Німеччина).
 
«Оскільки росія веде свою невиправдану, неспровоковану та незаконну війну проти України, ми закликаємо Китай натиснути на росію, щоб вона негайно виконала юридично зобов’язуючий наказ Міжнародного суду справедливості від 16 березня 2022 року, дотримувалася відповідних резолюцій Генеральної асамблеї ООН та припинила свою військову агресію – та негайно і беззастережно вивела свої війська з України»,- підкреслюється у комюніке.
 
"Група семи" заявила про необхідність співпраці з Китаєм щодо спільних глобальних викликів та закликала КНР виконувати свої зобов’язання за міжнародним правом і робити внесок у міжнародну безпеку.
 
G7 засудила розв’язану росією війну і закликала рф негайно припинити її, беззастережно припинити всі військові дії та вивести свої війська і техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. 
 
Як повідомляла УМ, лідери держав «Групи семи» запевнили, що підтримуватимуть Україну «скільки буде необхідно», а також пообіцяли посилення санкцій проти росії.