Джонсон звернувся до українців: Британія продовжить підтримку України за будь-яких обставин

15:35, 07.07.2022
Джонсон звернувся до українців: Британія продовжить підтримку України за будь-яких обставин

Джонсон йде у відставку, але Лондон не припиняє підтримку Києва. (facebook.com/borisjohnson)

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час виступу, в якому оголосив про свою відставку, звернувся до українців і запевнив у подальшій підтримці у боротьбі з російською агресією.

 

За його словами, Велика Британія продовжить підтримувати Україну за будь-яких обставин, а також виконає все, що обіцяла.

 

Як інформує Україна молода, про це Джонсон сказав у четвер.

 

«І дозвольте мені сказати народу України, що я знаю, що ми у Великій Британії продовжуватимемо підтримувати вашу боротьбу за свободу стільки, скільки буде потрібно», — сказав ще чинний британський глава уряду.

 

Також пан Джонсон заявив, що пишається урядом, «який останні кілька місяців очолив Захід у протистоянні агресії Путіна в Україні».

 

Він наголосив, що зараз «парламентська Консервативна партія має намір мати нового лідера партії і, отже, нового прем'єр-міністра».

 

Британський політик заявив, що він пишається тим, що зробив на посаді, і нагадав про Brexit, а також про найшвидше розгортання вакцинації в Європі.

 

І додав, що британці лідирують у підтримці України.

 

Зауважимо, що у четвер, 7 липня, Борис Джонсон оголосив, що подає у відставку з посади прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії.

 

Напередодні, 6 червня Борис Джонсон отримав вотум довіри від депутатів-консерваторів і зберіг свою посаду. За прем'єра проголосували 58,8% депутатів. Голосування відбувалося на тлі скандалу навколо вечірок на Даунінг-стріт під час локдауну.

 

Прем'єр заявляв, що не збирається йти у відставку, незважаючи на заклики деяких міністрів. Джонсон також заявив, що у Консервативній партії «багато талантів», маючи на увазі, що членам уряду, що пішли у відставку, можна знайти заміну.

 

Як повідомляла «УМ», скандал спалахнув після того, як минулого тижня член Консервативної партії Кріс Пінчер подав у відставку через звинувачення в тому, що він п’яним домагався до двох чоловіків у клубі в центрі Лондона. У своєму листі він заявив, що забагато випив і поставив себе та інших у незручне становище.

 

Незадовго до відставки двох міністрів Борис Джонсон сказав, що призначення Пінчера було помилкою, і перепросив.