Україна має реалістичний план перемоги у війні - Джонсон

17:09, 30.06.2022
Україна має реалістичний план перемоги у війні - Джонсон

Джонсон закликав країни на саміті НАТО робити усе можливе для підтримки України

Прем´єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Україна здатна відтіснити війська РФ цього року, як планує президент України Володимир Зеленський. 
 
Як інформує Україна молода, про це він заявив журналістам у Мадриді.
 
Джонсон, відповідаючи на запитання про оголошені Володимиром Зеленським плани перемогти вже цього року, повідомив, що оптимістично оцінює спроможність Києва, а також нагадав про свій несподіваний приїзд до Києва за тиждень до самітів G7 та НАТО.
 
«Я їздив в Україну перед тим, як почалася ця низка самітів, саме для того, щоби зрозуміти, яким є бачення у Зеленського і української влади. І вони справді бачать шлях, як змінити динаміку війни цього року, навіть у найближчі місяці. І тому тепер важливо допомагати, наскільки ми можемо, щоби Україна втрималася»,- заявив він.
 
Британський прем’єр погодився з необхідністю постачати до України нове озброєння. 
 
«З цим пов’язане постачання в Україну РСЗВ, яке має особливе значення. І я вражений тим, як українці ефективно навчаються їх використовувати»,- додав він.
 
«Я вважаю, що в України є те, що необхідно, щоби відкинути Росію до тих кордонів, де вони були до 24 лютого 2022 року. А це – саме той результат, якого, як каже Володимир Зеленський, він планує досягнути»,- підкреслив прем’єр.
 
Як відомо, президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб припинити вторгнення Росії в Україну до кінця року.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті НАТО в Мадриді наголосив, що Україна зацікавлена у безпеці та стабільності на Європейському континенті у світі. Він закликав країни-члени Альянсу допомогти Україні закінчити цю війну на полі бою, оскільки це в інтересах усього євроатлантичного співтовариства.