Президент Польщі Дуда виступив у Раді

13:34, 22.05.2022
Президент Польщі Дуда виступив у Раді

Президент Польщі Анджей Дуда виступив з промовою у парламенті під час війни. (facebook.com/pages/Верховна-Рада-України-the-Parliament-of-Ukraine)

Президент Польщі Анджей Дуда прибув до України, щоб виступити з промовою у Верховній раді.
 
Народні депутати України зустріли польського президента в Раді оплеками стоячи. У парламенті також присутній глава держави Володимир Зеленський та члени Кабінету Міністрів.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. 
 
Железняк опублікував відео, на якому парламентарі оплесками зустрічають Анджея Дуду. Він став першим президентом іноземної країни, який особисто звернувся до українських депутатів з початку повномасштабного вторгнення рф. 
 
Під час виступу в українському парламенті Анджей Дуда вшанував тих, хто захищає Україну та Європу, згадав про трагедію деокупованих територій України, а також звернувся до лідерів іноземних країн.
 
«Після Бучі, Бородянки, Маріуполя з Росією не може бути справ, як звичайно, панове президенти і прем'єри,—наголосив він.
 
Дуда також пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна стала членом Євросоюзу. 
 
 
Згодом свій виступ розпочав і президент Зеленський.
 
Він подякував народу  Польщі за допомогу та підтримку.
 
«Ніхто не може порушити нашу єдність. Ні ворожі політики, ні іноземні агенти, ні журі на Євробаченні»,- сказав у своєму виступі Зеленський.
 
Голова держави анонсував внесення до ВР найближчим часом законопроєкту «про особливий правовий статус громадян Польщі в Україні».
 
Як відомо, Польща є тією країною, котра допомагає нашій державі в часи війни дуже багато. Там приймають левову частку наших біженців і допомагають їм. Анджей Дуда під час виступу заявив, що друзі саме в небезпеці пізнаються найкраще. 
 
У промові до Дня Конституції Польщі 5 травня, Анджей Дуда заявляв, що кордону між Польщею та Україною фактично не буде на десятиліття, а, можливо, і на століття. За його словами, це необхідно для того, щоб ми разом жили та відбудовували цю землю. Адже спільна сила зможе відбивати будь-які загрози.
 
Крім того, Анджей Дуда переконує, що Росія повинна заплатити за все, що причинила Україні. Мовиться і про контрибуції також. Польський президент вірить, що міжнародна спільнота змусить Росію виплатити Україні контрибуцію.
 
Як повідомляла УМ, Президент Польщі разом із очільником Литви були в Україні за кілька годин до вторгнення росії. Вони висловлювали свою підтримку та зустрічалися з президентом Зеленським. 
 
Нещодавно Анджей Дуда зізнався, що під час тієї зустрічі наш глава держави сказав йому, що Росія точно нападе незабаром. Зеленський зазначив, що це може бути їхня остання зустріч. Але, на щастя, наша країна встояла і Дуда вже вдруге за час війни відвідує Київ. До цього він приїжджав у квітні.