Рада визнає рф державою-терористом і заборонить її неонацистську символіку

23:28, 01.04.2022
Рада визнає рф державою-терористом і заборонить її неонацистську символіку

На засіданні Верховної Ради була присутня Президентка Європейського Парламенту Роберта Мецола. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №7214, який забезпечує захист України в інформаційному просторі, забороняє використання російської неонацистської символіки та визнає Росію державою-терористом у п’ятницю.

 

Зокрема, йдеться про літери "Z", "V", які визнаються як символіка військового вторгнення росії до України

 

Як інформує Україна молода, про це розповів спікер Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу за результатами чергового пленарного засідання 1 квітня ввечері.

 

За відповідний законопроєкт «Про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями російської федерації у війні проти України» (№7214 від 26.03.2022) на засіданні в п’ятницю проголосували 311 нардепів.

 

За словами голови Верховної Ради, тим самим окремо почалася робота над законопроєктом про заборону пропаганди російського неонацистського, тоталітарного режиму, акту агресії з боку рф як держави-терориста, а також символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями рф у війні проти України.

 

Так, українське законодавство доповниться новими термінами "держава-терорист" і "символіка військового вторгнення російського неонацистського тоталітарного режиму в Україну".

 

Парламент визнав росію державою-терористкою, однією з цілей політичного режиму якої є:

 

державний геноцид українського народу,

фізичне знищення, масові вбивства громадян України,

вчинення міжнародних злочинів проти цивільного населення,

використання заборонених методів війни,

руйнування цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури,

створення штучних гуманітарних катастроф в окремих регіонах України.

 

Згідно із законопроєктом, забороняється будь-яка пропаганда російського неонацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку Росії як держави-терориста, зокрема використання символіки вторгнення.

 

Термін "терористична діяльність" доповнюється пропагандою російського неонацистського тоталітарного режиму.

 

Нагадаємо, символ "Z", який використовують російські окупанти в Україні, у Чехії хочуть прирівняти до нацистської свастики і відповідно переслідувати за його використання.

 

 

Як пояснив пан Стефанчук також було прийнято закон, яким уточнили коло резидентів рф, до активів яких застосовуватиметься примусове вилучення об’єктів права власності в Україні.

 

«Якщо говорити простою мовою, то тепер можливість примусового вилучення таких об’єктів можлива й щодо фізичних осіб, а не лише до держави рф і її юридичних осіб», — наголосив спікер ВР.

 

«Сьогодні Верховна Рада України прийняла ще низку важливих законодавчих актів, які є визначальними для переходу України та української економіки на рейки воєнного часу. Ще раз підкреслюю: Парламент України працює, збирається, приймає необхідні для держави України рішення. І так воно й буде», — наголосив Руслан Стефанчук.

 

Спікер Парламенту України також поінформував, що на засіданні Верховної Ради України була присутня Президентка Європейського Парламенту Роберта Мецола, яка приїхала до Києва для того, щоби передати слова солідарності з українським народом та парламентом.

 

«Сьогодні Європейський Cоюз стоїть на вістрі основних питань, пов’язаних із підтриманням й запровадженням санкційної політики проти росії; економічною підтримкою України та наданням нашій країни членства в ЄС», — підкреслив голова Ради.

 

Як повідомляла "УМ", Рада хоче відправити Московський патріархат услід за російським кораблем.