Мер Будапешта Гергей Корачонь підняв прапор України на Ратуші

00:15, 24.02.2022
Мер Будапешта Гергей Корачонь підняв прапор України на Ратуші

Прапор України на будівлі Ратуші Будапешта. (facebook.com/karacsonygergely)

Мер Будапешта Гергей Корачонь підняв прапор України на будівлі Ратуші угорської столиці на знак солідарності з українським народом.

 

На відміну від свого політичного опонента – прем’єр-міністра Орбана, який вирішив "триматися осторонь" від військового конфлікту між Україною та Росією, пан Корачонь, навпаки, вирішив підтримати сусідню країну.

 

Як повідомляє Україна молода, про це мер Будапешта написав на своїй сторінці у Facebook у ніч на четвер.

 

Ще й розмістив фото з прапором України.

 

"Ми вивісили український прапор на Ратуші як символ українського народу та України", - зазначив пан Корачонь.

 

За його словами, раніше разом із декількома європейськими колегами-мерами він висловив солідарність меру Києва, а також меру Берегова.

 

Він нагадав, що на українському Закарпатті проживає багато наших угорських співвітчизників, серед них і молодь, яка живе в страху через загрозу війни.

 

«Досі не віриться, що зовсім пору, в нашому регіоні таке варварство може статися. Як частина європейського співтовариства, ми маємо відстоювати суверенітет України та найрішучішим чином протестувати проти дій Путіна», - додав мер угорської столиці.

 

Показово, що у той же час прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країні слід "триматися осторонь" від військового конфлікту між Україною та Росією та відмовився постачати озброєння Україні.

 

На його думку, безпека Угорщини є найважливішим інтересом.

 

Зауважимо, що акцію солідарністю з українським народом провело і місто Берлін: зокрема, Бранденбурзькі ворота німецької столиці підсвітили синьо-жовтими кольорами прапора України

 

"Берлін стоїть пліч-о-пліч з Україною. Освітленням Бранденбурзьких воріт ми подаємо чіткий сигнал разом з іншими європейськими містами", - заявила мер Берліна Франциска Гіффай.

 

 

Німецькі ЗМІ повідомили, що  ініціативу підтримали також міста-побратими німецької столиці, зокрема, Париж та Лондон, де теж вирішили підсвітити відомі об’єкти

 

Як повідомляла «УМ», Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш наголосив, що російські військові, розміщені без дозволу України на території Донецької та Луганської, не є миротворцями. А сама Росія спотворила концепцію миротворчості.