Байден схвалив відправку додаткових військ США до Європи – CNN

19:18, 02.02.2022
Байден схвалив відправку додаткових військ США до Європи – CNN

США привели 8500 військовослужбовців у підвищену бойову готовність. (facebook.com/DeptofDefense)

Президент США Джо Байден офіційно схвалив розгортання додаткових американських військових сил у Східній Європі під час наради у середу.

 

Пентагон планує розгорнути війська вже найближчими днями.

 

Як інформує Україна молода, про це пише CNN із посиланням на офіційних осіб.

 

Згодом цю інформацію офіційно підтвердили на сайті Пентагону.

 

У Вашингтоні вважають, що розгортання військ є демонстрацією підтримки союзників НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії поблизу України.

 

Йдеться про тисячі додаткових військовослужбовців США, яких направлять до  передових точок Європи.

 

Так, близько 2000 військових з США вирушать до Польщі з Форт-Брегга, Північна Кароліна. Ще близько 1000 – перекинуть з Німеччини до Румунії, на східний фланг НАТО, найближчий до Росії.

 

Спікер Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу в середу підтвердив відправку 2000 військових із США до Європи найближчими днями.

 

"Ці сили не збираються воювати в Україні. Вони реагують на поточні умови", – сказав чиновник.

 

Наразі США привели 8500 військовослужбовців у підвищену бойову готовність.

 

При цьому, на даний час у Європі США та НАТО вже мають десятки тисяч інших військовослужбовців, яких можна використовувати для додаткового розгортання у східноєвропейських союзників.

 

 

Війська США діятимуть на двосторонній основі з країнами, що їх приймають, оскільки НАТО поки що не залучає багатонаціональні сили реагування.

 

Ці війська представляють внесок Америки в 40-тисячні сили реагування НАТО, для активації яких потрібен дозвіл усіх 30 членів НАТО.

 

Напередодні стало відомо, що глава Пентагону Ллойд Остін прибуде до Європи "в умовах тертя з Росією щодо України". Він візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО 16-17 лютого.

 

Тим часом в Україну зі США прибув шостий літак, який доставив ще 84 тонни боєприпасів. Оборонна допомога здійснюватиметься і надалі.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Києві комплекс кроків щодо стримування російської агресії.