Порошенка не арештували: суд обрав йому особисте зобов'язання

14:32, 19.01.2022
Порошенка не арештували: суд обрав йому особисте зобов'язання

Порошенко у Печерському суді після оголошення рішення. (facebook.com/iryna.gerashchenko)

П’ятому президенту України, лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку, якого підозрюють у державній зраді, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 

 

Як інформує Україна молода, відповідне рішення  Печерський суд столиці ухвалив під час засідання 19 січня.

 

Суд вирішив обрати для Порошенка особисте зобов'язання.

 

Підтримати Порошенка, крім нардепів "Євросолідарності", прийшов Штефан Фюле, колишній єврокомісар з питань розширення та сусідства (2010-2014).

 

Нагадаємо, що Печерський суд, що  17 січня обирав запобіжний захід Порошенку , переніс засідання на 19 січня. Головуючий суддя Олексій Соколов пробув у нарадчій кімнаті 5 годин.

 

Сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. Прокурори зазначали, що Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

 

Сам Порошенко  зазначив, що будь-який запобіжний захід щодо нього буде соромом для України: "Це перешкоджання моїй політичній діяльності як всередині країни, так і закордоном".

 

П'ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

 

Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Як повідомляла УМ, п’ятому президенту України лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку підписали підозру в держзраді   та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконні постачання вугілля з окупованих територій.

 

6 січня стало відомо, що Печерський районний суд Києва арештував майно Порошенка   у справі про державну зраду.

 

17 січня Порошенко повернувся   з Варшави до Києва і з аеропорту вирушив до суду.