Майно та активи Порошенка заарештовано рішенням Печерського суду

15:49, 06.01.2022
Майно та активи Порошенка заарештовано рішенням Печерського суду

Спокій Петру Порошенку влада не дає навіть у різдвяний вечір

Печерський районний суд Києва заарештував майно та активи народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка у рамках справи про державну зраду.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення суд ухвалив в четвер, 6 січня.

 

Захист Порошенка запевнив, що збирається подавати апеляцію на рішення суду.

 

«Ми бачимо загострення і ми бачимо відверте, з одного боку, тиснуть і вони намагаються якомога більше дошкулити Петру Порошенку, з іншого боку, ми бачимо як вони насправді щасливі, тому що зараз наклали арешт на все майно Петра Олексійовича», — заявив адвокат Ігор Головань під час брифінгу після засідання суду.

 

Також він наголосив, що Печерський суд перебуває поза територіальною юрисдикцією розслідувань Державного бюро розслідувань.

 

За словами Голованя, також адвокати Порошенка двічі оголошували відвід судді через підробку документів у справі, «щоб потрапити в цей суд і до цих суддів, які настільки лояльні і виконують роботу навіть замість прокурорів».

 

Окрім цього, адвокат Порошенка зазначив, що за документами повідомлення про підозру було вручено 20 числа, проте нардеп виїхав з України 17 грудня.

 

«Вони не надали жодного документа, що вони направили хоча б поштою повідомлення про підозру, тобто ми бачимо абсолютне повнісіньке беззаконня, абсолютне нехтування нормами права, спрямоване винятково на одне — перешкодити лідеру опозиції здійснювати політичну діяльність», — запевнив Головань.

 

Нагадаєсмо, що 23 грудня Порошенку підписали підозру в державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу. За версією слідчих, Порошенко у 2014 році зірвав постачання вугілля з ПАР і дозволив організувати поставки з окупованого Донбасу.

 

У справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу проходять також голова політради «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

 

Порошенкові підозру не вручили, він виїхав з країни з робочими візитами. 21 грудня він повідомив, що повернеться до України в першій половині січня.

 

24 грудня Офіс генерального прокурора клопотав про арешт Петра Порошенка. Як альтернативу арешту там пропонують призначити заставу — мільярд гривень.

 

6 січня Порошенко назвав нову дату повернення до України — 17 січня.

 

Як повідомляла УМ, до Печерського районного суду Києва Офіс генпрокурора подав клопотання про арешт майна лідера партії «Європейська солідарність», п’ятого президента Петра Порошенка.