Порошенко підозрюється в державній зраді

15:48, 20.12.2021
Порошенко підозрюється в державній зраді

Петру Порошенку вручили підозру в державній зраді

Державне бюро розслідувань вручило п’ятому  президенту України Петру Порошенку підозру у справі про так звану "вугільну держзраду". 

 

Як інформує Україна молода, про  це повідомив на терміновій пресконференції колишній секретар РНБО України, політик Олександр Турчинов.

 

За його словами підозру колишньому президенту України, яку начебто відмовлялась підписувати генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, підписав один із її заступників «прізвищем Сімонєнко». Вочевидь, мова йде про Олексія Симоненка, який перебуває на посаді заступника генерального прокурора з 27 березня 2020 року. 

 

Справа стосується постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР». Вона розслідується за трьома статтями: фінансування тероризму, державна зрада та створення терористичної організації. У цьому провадженні вже повідомили про підозру нардепу Віктору Медведчуку та екс-міністру енергетики Володимиру Демчишину.

 

Турчинов наголосив, що справа проти Петра Порошенка є «повністю сфабрикованою» і у влади не вийде зламати опозицію.

 

Нагадаємо, що у п'ятницю, 17 грудня, Петро Порошенко відмовився отримати повістку про виклик на допит у справі постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. ДБР заявило, що їхні слідчі намагалися вручити Порошенку повістку про виклик поблизу Верховної Ради, однак він їх проігнорував та поїхав у невідомому напрямку.

 

8 жовтня Віктору Медведчуку вручили нову підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичної організації. Медведчука підозрюють у причетності до незаконної поставки вугілля з ОРДЛО в 2014–2015 роках. На закупівлю вугілля держпідприємства витратили понад 200 млн грн. Голова СБУ Іван Баканов заявив, що Медведчук разом з іншими фігурантами справи профінансували бойовиків майже на 3 млрд.

 

Як повідомляла УМ, працівники ДБР офіційно повідомили про підозру заступнику гендиректора одного з державних підприємств концерну «Укроборонпром».