Давид Арахамія не вірить у розпад монобільшості через зрадників

11:12, 20.12.2021
Давид Арахамія не вірить у розпад монобільшості через зрадників

Давид Арахамія оцінив ймовірні шанси розпаду монобільшості (sluga-narodu.com)

Керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія оцінив ймовірні шанси розпаду монобільшості лише у 10%.

 

За його словами, ніхто нині не хоче набути штампу «зрадник» серед виборців.

 

Як передає Україна молода, про ситуацію у Верховній Раді пан Арахамія розповів в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому у понеділок, 20 грудня.

 

"Вірогідність такого сценарію відсотків десять. Тому що починається передвиборчий цикл, і ніхто не хоче бути політичним камікадзе. Ти вийшов із партії і на тобі одразу штамп "зрадник". Люди це так сприймають, ми бачимо в округах", - сказав він.

 

Давид Арахамія каже, що якщо монокоаліція розпадеться, то "доведеться створювати ширшу коаліцію, вже справжню коаліцію".

 

На питання про те, з ким можливе таке об'єднання, він уточнив: "Звичайно, з групами".

 

Нардеп нагадав, що якщо домовитись про коаліцію не вийде, то закон передбачає дострокові вибори до парламенту.

 

"Але більшість людей у ​​цих групах та інших партіях розуміють, що багато хто з них не пройде до наступного парламенту, тому будуть змушені знайти якусь конструкцію, щоб коаліція існувала", - зазначив пан Давид.

 

Тим не менш, Арахамія не бачить "такої прямої фатальної загрози розвалу коаліції".

 

Обранець додав, що «Слуга народу» не підтримає звернення до Конституційного Суду щодо перенесення парламентських виборів.

 

"Слуга народу точно не буде драйвером цього процесу. Про такі можливі ініціативи говорять мажоритарники, вважаючи, що юридичні підстави для звернення до КС є", - сказав він.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно нардеп-мажоритарник 75 округу (Запорізька область) Роман Соха, оголосив про вихід із фракції «Слуга народу».