Резніков і Залужний перевірили стан підрозділів ССО, фото

20:23, 06.11.2021
Резніков і Залужний перевірили стан підрозділів ССО, фото

Резніков (ліворуч), Галаган (в центрі) і Залужний (праворуч) на території військової частини ССО. (facebook.com/usofcom)

Новопризначений міністр оборони України Олексій Резніков разом з Головнокомандувачем ЗСУ генерал-лейтенантом Валерієм Залужним завітали в рамках робочої поїздки до Командування Сил спеціальних операцій ЗС України у суботу, 6 листопада.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Командування ССО ЗСУ в Facebook.

 

«Командувач Григорій Галаган  ознайомив міністра щодо стану, організації та розвитку Сил спеціальних операцій ЗС України», - йдеться у повідомленні.

 

Також в рамках візиту Олексій Резніков оглянув територію та інфраструктурні об’єкти, розташовані на території  військової частини ССО.

 

 

«Попереду багато роботи але я впевнений, що ми й надалі продовжуватимемо зміцнювати обороноздатність України, зокрема підтримувати та системно розвивати боєздатні Збройні Сили України», – зазначив міністр оброни.

 

Зауважимо, що після призначення на посаду керівника Міноборони пан Резніков наголосив на необхідності підвищувати обороноздатність та стійкість країни, якщо «ми хочемо повернути Крим і окуповані території Донеччини та Луганщини».

 

«Збройні Сили користуються найбільшою довірою громадян, при цьому дуже низький відсоток військовослужбовців готові рекомендувати своїм друзям йти служити до їхнього підрозділу. Тобто, щось з процесами всередині самих Збройних Сил.

 

Ці дисбаланси треба зняти. Встановити причини, розібрати на складові і зняти. Інакше нам буде дуже важко встояти перед Російською Федерацією, яка не зупиняє свій гібридний наступ», – сказав Олексій Резніков, передає Міноборони. 

 

 

За його словами, він два роки вів переговори з росіянами і чудово знає хто наш противник, якого можна зупиняти, тільки якщо давати відсіч.

 

«Ціна ескалації має бути неприйнятною для агресора, а вартість тимчасової окупації наших територій – постійно зростати», – вважає міністр оборони.

 

Він також акцентує на необхідності системної роботи над підвищенням сумісності з країнами НАТО, курс на членство в якому є незворотним. За його словами, в України є значний простір для розширення практичної співпраці з Альянсом.

 

«Хочемо миру? Хочемо повернути Крим і окуповані території Донеччини та Луганщини? Треба підвищувати обороноздатність та стійкість країни!» – підсумував пан Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», Олексій Резніков вважає, що ЗСУ мали повне право використовувати безпілотники "Байрактар" в зоні проведення ООС на Донбасі.