Зеленський дистанціювався від зриву конкурсу в САП

16:03, 09.10.2021
Зеленський дистанціювався від зриву конкурсу в САП

Володимир Зеленський каже, що для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заявляє, що не почув адекватних пояснень причин затримки конкурсу з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в суботу.

 

Відтак, він закликає відбіркову комісію відновити роботу і працювати як належить.

 

Як передає Україна молода, про це Зеленський написав у Твіттері в суботу.

 

Зауважимо, що голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін закидає зрив засідання через відсутність кворуму саме Офісу президента, оскільки на засідання не з'явилися члени комісії Олена Бусол, Андрій Гуджал і Євген Соболь, яких нібито контролює саме Банкова.

 

Натомість Зеленський наголошує: "Не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. Члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок, як належить».

 

За словами глави держави, для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом.

 

Водночас, у Євросоюзі та США заявили, що розчаровані затримкою в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, викликаною відсутністю кворуму для проведення засідання.

 

Зокрема, у Твіттері посольства США в Україні наголошується:

 

«ЄС та США дуже розчаровані незрозумілими та невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні».

 

Відтак, західні дипломати закликали відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок, оскільки зупинка процесу відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами.

 

Нагадаємо, кандидати на керівні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі мали виконати практичне завдання сьогодні, 9 жовтня, о 10-й ранку. Але засідання було зірвано через відсутність кворуму для його проведення.

 

Керівник САП Назар Холодницький оголосив про свою відставку 21 серпня 2020 року.