Безумство проти журналістів не вичистиш з флешок – Ірина Венедіктова

13:08, 06.10.2021
Безумство проти журналістів не вичистиш з флешок – Ірина Венедіктова

Ірина Венедіктова обіцяє, що винні у нападі на жуналістів не відбудуться лише відстороненням з посад (Фото: facebook.com/pgo.gov.ua)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує, що не збирається покривати «безумство, продемонстроване співробітниками державного банку» під час нападу на журналістів.

 

За її словами, наслідком протиправних дій щодо журналістів у кабінеті голови правління Укрексімбанку мають стати справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд і вирок.

 

Як інформує Україна молода, про це Венедіктова написала у соцмережах у середу.

 

"Хочу невідкладно відреагувати на інцидент, пов'язаний з грубим застосуванням сили стосовно журналістів у офісі державного банку. В цьому питанні немає місць для роздумів - справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд, вирок. Ми в Офісі генпрокурора не можемо і не будемо покривати, вибачте, безумство, продемонстроване співробітниками державного банку", - наголосила Генпрокурорка.

 

Пані Венедіктова вважає, що реакція на вчинок повинна бути адекватною. І підкреслила, що меморандум, який Офіс генпрокурора підписав з медіаорганізаціями - це реальні наміри, а не просто формальність.

 

"Перешкоджання журналістам не вичистиш з флешок – відповідальність неминуча", - заявила генпрокурорка.

 

На її думку, не змінить суті проблеми і складання повноважень.

 

"Прокурори і поліцейські активно працюють над розслідуванням цього просто неприпустимого інциденту. Вже найближчим часом відбудуться слідчі дії із потерпілим журналістом і до матеріалів має бути долучений оригінал відновленого відеозапису конфлікту. Відповідальним буде повідомлено про підозру. Ми рухаємося швидко і по закону, бо свобода слова має бути недоторканою цінністю в цій країні", - підкреслила пані Венедіктова.

 

Як повідомляла «УМ», голова «Укрексімбанку» Євген Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Нацполіцією обставин нападу на журналістів.

 

Перед тим в Офісі президента виступили за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами.

 

Зокрема, Мецгеру не сподобалося питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні силою забрати у знімальної групи камери і стерти всі записи.

 

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Мецгер дозволив бандитизм проти журналістів "Схем", бо не сумнівається, що президент Зеленський його "відмаже" від кримінальної відповідальності.

 

Згодом журналістам вдалося відновити знищене відео нападу за допомогою фахівців.