Голова Укрексімбанку Мецгер склав повноваження на час слідства

11:37, 06.10.2021
Голова Укрексімбанку Мецгер склав повноваження на час слідства

Євген Мецгер пояснює напад на журналістів надмірною емоційною реакцією (Фото: facebook.com/Ukrexim)

Голова правління державного «Укрексімбанку» Євген Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією обставин нападу на журналістів та внутрішньої перевірки в банку.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Мецгер поінформував у офіційній заяві, оприлюдненій на сайті банку у середу.

 

"Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність", - заявив Мецгер, який не визнавав нападу, доки журналісти не відновили стерте його підлеглими відео.

 

За його словами, «щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив стосовно його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами».

 

Скандальний очільник банку вважає, що "подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою".

 

Як повідомляла «УМ», в Офісі президента виступили за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами.

 

Зокрема, Мецгеру не сподобалося питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні силою забрати у знімальної групи камери і стерти всі записи.

 

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Мецгер дозволив бандитизм проти журналістів "Схем", бо не сумнівається, що президент Зеленський його "відмаже" від кримінальної відповідальності.

 

Згодом журналістам вдалося відновити знищене відео нападу за допомогою фахівців.