Добкін зареєстрував документи для боротьби за мерське крісло у Харкові

16:24, 21.09.2021
Добкін зареєстрував документи для боротьби за мерське крісло у Харкові

Добкін вдруге хоче стати "батьком" Харкова. (Фото: Суспільне Харків)

Колишній мер Харкова та екснардеп Михайло Добкін подав пакет документів на реєстрацію кандидатом у мери Харкова на позачергових виборах 2021 року.

 

До Харківської міської територіальної виборчої комісії Добкін прийшов 21 вересня близько 15:00.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у тервиборчкомі Харкова.

 

«Основний мотив — це продовження усього доброго, що було зроблено у місті, збільшити це, надати харків'янам якісні послуги, які влада, за виключенням цього року, давала нашим містянам. Вони до цього звикли, це добре і це треба підтримувати», — пояснив свій вчинок Добкін Суспільному.

 

Гроші на заставу вніс з власних коштів.

 

Першим документи на реєстрацію кандидатом у мери Харкова подав опівдні 21 вересня лідер харківського осередку "Нацкорпусу" Констянтин Немічев — як і Добкін, Немічев йде на вибори самовисуванцем.

 

Нагадаємо, що 51-річний Михайло Добкін був членом "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку", у 2018 році заявив про створення партії "Християнські соціалісти". На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався за списками "Опозиційного блоку" — політична сила набрала 3,03% голосів виборців і до Ради не пройшла.

 

На місцевих виборах 2020 року Добкін планував балотуватися у мери Києва, а після госпіталізації Кернеса — у мери Харкова. У жовтні 2020 року зняв свою кандидатуру з виборів на користь Кернеса: "Він іде на поправку і бере участь у виборах мера. На цьому мою місію виконано".

 

Після смерті Кернеса Михайло Добкін заявив, що висуватиметься в мери Харкова й йтиме як самовисуванець.

 

Парламент призначив позачергові вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. 11 вересня стартувала виборча кампанія з позачергових виборів у Харкові.

 

У 2017 році Добкіна позбавляли недоторканності через кримінальне провадження про відчуження землі Харкова у приватну власність. Справу, в якій політик виступає одним з шести підозрюваних, слухають і досі. Добкін вважає її сфабрикованою.