Добкін згадав про сварки з покійним Кернесом через «Опоблок»

14:04, 15.03.2021
Добкін згадав про сварки з покійним Кернесом через «Опоблок»

Михайло Добкін під час інтерв'ю.

Колишній мер Харкова Михайло Добкін згадав про причини конфлікту зі своїм тодішнім  близьким соратником, нині покійним Геннадієм Кернесом у 2015 році.

 

За його словами, причиною сварки стало те, що Кернес вирішив балотуватися в мери Харкова від партії «Відродження», а не від «Опозиційного блоку», про що нібито була попередня домовленість.

 

Як інформує Україна молода, про це Добкін заявив в інтерв’ю «Бабелю».

 

За його словами, у 2015 році Адміністрація президента Петра Порошенка та екснардеп Віталій Хомутинник  домовилися створити партію «Відродження», яка «розмиє електорат» на південному сході. Тоді, додає Добкін, «Опозиційний блок» навмисне не реєстрували в Харкові та області.

 

«При цьому, так, у нас була домовленість, що він (Кернес) піде в мери від «Опозиційного блоку», а якщо не зареєструють, то самовисуванцем. Я бився за партію, він займався своєю роботою. І потім я побачив на трасі білборд, де Кернес — кандидат від «Відродження». Чому так? Ми не зʼясовували. Але потрібно розуміти, що є домовленості, а є тиск АП, Хомутинник був туди вхожий», —заявив Добкін.

 

Також Добкін  наголосив, що на той час Кернес перебував під слідством — з лютого 2014 року Генпрокуратура розслідувала його можливу причетність до викрадення і побиття прихильників Євромайдану.

 

«Не забувайте ще, що у Порошенка з Харкова було два голови Адміністрації (йдеться про Бориса Ложкіна та Ігоря Райніна) і вони теж давали йому слушні поради», — зазначив Добкін.

 

Разом з тим він пригадує, що під час зустрічей з Кернесом вони могли «дуже сильно» сваритися. «А за хвилину він розпитував мене про маленьку дочку. Така людина», — додав Добкін.

 

Як повідомляла "УМ", восени 2020 року Добкін відмовився балотуватися у мери Харкова через те, що Кернес нібито мав шанси одужати. Втім, згодом Кернес таки помер у німецькій клініці.