У Раді стався двобій між Тищенком та Леросом

12:29, 09.09.2021
У Раді стався двобій між Тищенком та Леросом

Момент "розбірок" між нардепами у ВРУ. (Фото: Новини LIVE)

У Верховній раді України в четвер, 9 вересня, народні депутати Гео Лерос та Микола Тищенко поштовхалися біля головної трибуни парламенту.

 

Як інформує УМ, це видно на відео, яке оприлюднив 9 вересня депутат Євген Шевченко в Тelegram.

 

Лерос виступив після звіту голови тимчасової слідчої комісії по роботі "Укрзалізниці" нардепа Юлії Гришиної.

 

«Єдина ТСК, яка повинна звітувати в цьому залі - щодо зриву спецоперації по вагнерівцям. Українців цікавить, хто з цієї парочки - пан [президент Володимир] Зеленський або його секретарка [глава Офісу президента Андрій] Єрмак злили цю спецоперацію. Пан Зеленський, ви можете скільки завгодно призначати своїх друзів, знайомих на керівні державні посади, але ви перетворюєте країну в мафію»", - сказав Лерос.

 

Тищенко зірвав виступ з трибуни Лероса, де той говорив про «вагнерівців» та закликав президента звітувати у парламенті.

 

 

Тоді як спікер парламенту Дмитро Разумков закликав нардепів до порядку.

 

«Він з місця продовжить виступ, яка різниця», - звернувся спікер до Тищенка.

 

Після цього Разумков оголосив перерву на 15 хвилин, однак перерва тривала менше. Лерос продовжив свій виступ.

 

Дещо раніше радник глави ОПУ Михайло Подоляк заявив, що сюжет американського телеканалу CNN, в якому висвітлюється тема зриву операції із затримання в Україні бойовиків «ПВК Вагнера», а також стверджується, що українським спецслужбам допомагало Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США, зрежисований в Кремлі.

 

Нагадаємо, що 8 вересня американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

 

У липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі. Україна посилала запит на їх екстрадицію, але Мінськ вирішив видати їх Москві.

 

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.