Резніков у США: Росія готується до розгортання у Криму ядерної зброї

15:38, 10.08.2021
Резніков у США: Росія готується до розгортання у Криму ядерної зброї

Олексій Резніков очолює українську делегацію під час робочого візиту до США. (Фото Кабміну)

Офіційний Київ занепокоєний намірами Кремля розмістити ядерну зброю у тимчасово окупованому Криму.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час зустрічі з керівником американського фонду Jamestown Foundation Гленом Говардом у США у вівторок.

 

За його словами, Росія вже де-факто окупувала Азовське море і тотально змінила баланс у Чорному, повністю його мілітаризувала.

 

«Ми особливо занепокоєні діями РФ, які спрямовані на підготовку Криму до розгортання там ядерної зброї», - наголосив пан Резніков, який очолює українську делегацію під час робочого візиту до США.

 

Міністр наголосив, що саме з опорою на Крим Росія здійснює військові операції на Близькому Сході та в Африці і впливає на Балкани.

 

Пан Резніков зазначив, що зараз те саме відбувається з Північним потоком-2, у результаті реалізації якого три країни Балтії опиняться під страшенним тиском. І додав, що також під прямою загрозою опинилась Польща.

 

«Для України та країн Балтії – це майже гарантована ескалація, а для решти Європи – тотальна залежність у майбутньому і гарантований шантаж», - сказав міністр.

 

Урядовець переконаний, що треба посилити санкції проти компаній, які втілюють цей проект, і не допустити його запуску.

 

Крім того, за його словами, важливо розширити безпековий пакет для України, зокрема, через розгортання сил ПВО, навіть шляхом розміщення американських підрозділів, адже українське законодавство дозволяє це.   

 

Повідомляється, що сторони також обговорили роль США в контексті реалізації Україною Стратегії економічного розвитку Донецької і Луганської областей.

 

Як повідомляла "УМ", російська армія розпочала масштабні навчання на полігонах південних регіонів (ПВО), а також в окупованих Криму, Абхазії і Південній Осетії.