Козацька Булава: на Миколаївщині стартували українсько-британські навчання, відео

11:35, 12.07.2021
Козацька Булава: на Миколаївщині стартували українсько-британські навчання, відео

Військові навчання «Козацька Булава-2021» проходять на полігоні "Широкий Лан". (Фото Сухопутних військ ЗСУ)

Міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька Булава-2021» розпочалися у Миколаївській області у понеділок, 12 липня.

 

Навчання триватимуть до 24 липня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують Сухопутні війська ЗСУ в соцмережах.

 

Відомо, що навчання пройдуть на базі Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів "Широкий Лан".

 

Участь у них братимуть близько 2 тисяч військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п'яти країн-партнерів: України, Великої Британії, Канади, США, Швеції.

 

В урочистостях взяли участь представники Командування Сухопутних військ ЗСУ, оперативного командування "Схід", командир 4-го батальйону Королівського полку Шотландії, командир операції UNIFIER та інші.

 

Участь у навчаннях перш за все візьмуть Королівський полк Шотландії Сухопутних військ ЗС Великої Британії та 54-та окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи Сухопутних військ ЗСУ.

 

Напередодні початку україно-британських навчань «Козацька Булава-2021» піхотинці 54-ї бригади провели тактичне заняття. Військовослужбовці відпрацювали тактику бойових дій в умовах населеного пункту.

 

 

Як повідомляла «УМ», міжнародні  навчання «Сі Бриз-2021» офіційно завершилися в Одесі в суботу, 10 липня. Всі поставлені в ході навчань завдання були виконані.