Крим захопив Путін, а ви – його «п’ята колона»: Порошенко відповів ОПЗЖ щодо окупації

16:44, 16.02.2021
Крим захопив Путін, а ви – його «п’ята колона»: Порошенко відповів ОПЗЖ щодо окупації

Петро Порошенко вважає, що ОПЗЖ виконує завдання країни-агресора.

Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради жорстко відповів нардепу від ОПЗЖ Нестору Шуфричу про Крим

 

«Незважаючи на те, що в мене інавгурація була в червні, коли вже декілька місяців тривала російська анексія і окупація, до сих пір ОПЗЖ не можуть розібратися, хто ж винен в анексії і агресії. Ми від імені всього залу інформуємо вас, що прізвище цієї людини — це Путін. Той, хто подав своїй Раді Федерації закон про право використання російських військ за кордоном. Той, хто ввів війська. Той, хто вбивав кримських татар і українських патріотів. Той, хто захоплював і кидав їх у тюрми, і Ахтем Чийгоз може яскраво вам це розповісти», — наголосив Петро Порошенко.

 

«Якби ви розплющили очі і перестали виконувати завдання країни-агресора, насаджуючи тут тези російської пропаганди, які ви до сих пір мали можливість розповсюджувати через свої канали, які на щастя закриті», — зазначив Порошенко.

 

«Хочу наголосити, що за часів Порошенка ви спробували купити ці канали за декілька тижнів до завершення моєї каденції. Тоді ви лише хвалили і „топили“ за Зеленського. А зараз, коли вас позбавили права обдурювати українських людей, весь цей зал підтримує це рішення. Путін… ви самі зрозуміли, хто», — резюмував Петро Порошенко, натякаючи на відому фанатську пісню про кремлівського господаря.

 

Як повідомляла УМ, риторика ОПЗЖ щодо Криму змінилася після блокування телеканалів Медведчука.

 

Суд отримав позов із вимогою скасувати санкції щодо каналів Козака.

 

Більшість українських політиків підтримали рішення РНБО та Зеленського. Проти лише виступили соратники Медведчука та Козака з ОПЗЖ. Крім того, засудили такий крок у Спілці журналістів. За словами голови НЗЖУ Сергія Томіленка, санкції запровадили "без суду", а отже – "це наступ на свободу слова".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ оприлюднить «секретні матеріали» про канали Медведчука