Дубінський закидає Центру протидії корупції державну зраду

21:30, 18.01.2021
Дубінський закидає Центру протидії корупції державну зраду

Тетяна Костіна і Олександр Дубінський під час пресконференції щодо ЦПК.

Скандально відомий народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський планує позиватися проти керівників «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна та Дарини Каленюк, яких він звинувачує у державній зраді.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Олександр Дубінський і його адвокатка Тетяна Костіна заявили на пресконференції у понеділок ввечері.

 

Зокрема, пані Костіна продемонструвала лист ЦПК до Міністерства фінансів США із закликом запровадити санкції проти нардепа. На її думку, цей заклик містить ознаки злочину, який кваліфікується за ст. 111 (державна зрада), оскільки активісти намагалися нашкодити суверенітету України через заклик до переслідування державного діяча, який є її клієнт Дубінський.

 

Крім того, на адресу ЦПК закидають введення виборців в оману та втручання в особисте життя «слуги» Дубінського. Загалом захист обранця звинувачує ЦПК у чотирьох кримінальних проступках, 5 нетяжких злочинах, 3 тяжких й одному особливо тяжкому, вчинених стосовно депутата.

 

Сам Дубінський заявив під час пресконференції, що не має звʼязківзнардепомАндріємДеркачем, зякимпроводивспільнупресконференцію, коли було  оприлюднено  аудіозаписищодоможливоговтручаннявіцепрезидентаСШАДжоБайденаувнутрішнісправиУкраїниу2015 році.

 

Крім того, нардеп додав, що зустрічався з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані лише один раз і під час їхньої розмови про втручання в американські вибори не йшлося.

 

На закиди Дубінського одразу відреагувала у соцмережах співзасновниця ЦПК Дарина Каленюк, яка опублікувала фотокопію листа, надісланого до Департаменту Білого дому з менеджменту та бюджету, підписаного Дубінським і Деркачем. У ньому, серед іншого, депутати повідомляли, що надсилають матеріали пресконференції, на якій Деркач оприлюднив «плівки Порошенка — Байдена».

 

«Кажуть, що я все набрехала. І ми з Віталієм Шабуніним аферисти, які ввели в оману уряд США (ну, включно з ЦРУ, ФБР  та Держдепом). Моя відповідь коротка. Пропоную всім ознайомитися з текстом листів Дубінського спільно з Деркачем до високопосадовців США - ці листи і досі є на сайті агента Кремля Деркача», - написала Дарина Каленюк.

 

Нагадаємо, раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв, що нинішня влада зробить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання в американські вибори.
 

Як повідомляла «УМ», 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.

 

Санкції проти зазначених осіб запроваджені через так звані плівки нардепа Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».