Андрій Деркач обурений санкціями США і не визнає себе російським агентом

22:26, 10.09.2020
Андрій Деркач обурений санкціями США і не визнає себе російським агентом

Контррозвідка США вважає, що нардеп Андрій Деркач є багаторічним російським агентом.

Народний депутат Верховної Ради Андрій Деркач обурений санкціями США, які були введені щодо нього у четвер, 10 вересня.

 

Він вважає санкції, запроваджені Міністерством фінансів США, помстою та називає себе "українським розслідувачем", а не багаторічним російським агентом, як вважає офіційний Вашингтон.

 

Як повідомляє «Україна молода», реакцію на запровадження санкцій Деркач оприлюднив у соцмережах у ніч на п’ятницю.

 

«Помста представників "Демокорапшн" в особі Байдена, Кента і Квін. Помста - невід'ємна частина їх регулярної діяльності проти українських розслідувачів, журналістів, експертів, які розкривають все нові і нові схеми міжнародної корупції. Це помста і щодо мене, як представника команди розслідувачів», - стверджує Деркач.

 

Також він натякнув, що, можливо, буде судитися з Мінфіном США.

 

Перед тим Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Деркача, який публікував плівки нібито з голосами Порошенка і Байдена.  У повідомленні відомства йдеться про те, що Деркач більше десяти років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами, а також "прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року".

 

Відтак, Деркача внесли до списку Управління з контролю за іноземними активами (OFAC), яке поміщає у нього фізичних і юридичних осіб в цілях національної безпеки.

 

Активи громадян із цього списку заморожені на території США, а особам у США заборонено мати з ними справи.

 

Крім Деркача, США запровадили персональні санкції проти трьох громадян Росії.

 

Як повідомляла «УМ», 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.

 

У Порошенка "плівки" назвали спробою вплинути на ставлення США до України. Тоді як у штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою "діркою від бублика".