Олег Татаров прийшов до НАБУ за повісткою

14:46, 21.12.2020
Олег Татаров прийшов до НАБУ за повісткою

Олег Татаров раніше заручався підтримкою генпрокурорки Ірини Венедіктової. (Коллаж ЦПК)

Скандально відомий заступник глави Офісу президента Олег Татаров у супрводі своїх адвокатів прийшов до Національного антикорупційного бюро по повістку про виклик у понеділок.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Центр протидії корупції.

 

Адвокат Татарова Олександр Кузьменко пообіцяв ЗМІ прокоментувати цю новину пізніше.

 

Раніше пан Кузьменко запевняв, що його клієнт готовий прийти на слідчі дії в будь-який час.

 

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив ЗМІ, що Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків «у зв'язку з істотним суспільним резонансом і для уникнення будь-яких маніпулятивних трактувань».

 

За його словами, це зроблено, щоб не допустити конфлікту інтересів і будь-якого тиску на правоохоронні органи. Пан Подоляк додав у коментарі «УП», що озвучені публічно попередні звинувачення стосуються періоду роботи Татарова в приватному бізнесі задовго до призначення його на посаду в державній сфері.

 

Відтак, Олег Татаров буде захищатися як приватна особа.

 

У центрі протидії корупції нагадують, що 18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

 

Представники САП та НАБУ прийшли в ОПУ і повідомили про підозру Татарову. В Офісі президента заявили, що не пустили представників НАБУ вручити підозру Татарову, оскільки прохання правоохоронців нібито було незаконним.

 

«Підозра вручена, але це не означає, що треба заспокоюватися. Ми очікуватимемо обрання запобіжного заходу для Татарова і пильно стежитимемо за рухами прокурорів у справі. Адже Венедіктова (генпрокурорка – Ред.) вже зривала вручення підозри, змінивши прокурорів саме на цих, які нині її підписали. А вони два тижні цього не робили», - наголошують у ЦПК.

 

Як повідомляла «УМ», Татарова підозрюють у пособництві у наданні неправомірної вигоди у вигляді паркомісця в ЖК "Артемівський" від екснардепа Максима Микитася заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Костянтину Дубоносу.

 

Вказана парковка передавалася за внесення недостовірних даних до експертизи, яку проводило ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81 млн грн Нацгвардії. Тоді справу розслідувала поліція і паралельно НАБУ.

 

Потім обидві справи опинилася у бюро, і детективи повідомили про підозру низці осіб, зокрема, Микитасю, екскомандувачу НГУ Юрію Аллерову та іншим.