Зеленський після звіту Венедіктової вирішить, чи залишати її на посаді – Мендель

15:03, 22.12.2020
Зеленський після звіту Венедіктової вирішить, чи залишати її на посаді – Мендель

Зеленський 17 березня підписав указ про призначення генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Володимир Зеленський оцінить діяльність очільниці Офісу генпрокурора Ірини Венедіктової. Після подання нею звіту про роботу президент вирішить, чи залишиться вона на посаді.

 

Про перспективу Ірини Венедіктової зберегти посаду глави Офісу генпрокурора розповіла прессекретарка президента Юлія Мендель в коментарі "Українській правді".


"Рік ще не закінчився, не було ще і звіту генерального прокурора про роботу цього року. Тому для остаточних висновків ще зарано", - заявила Мендель.

 

Однак додала, що суспільство побачило певну активізацію в роботі Офісу генерального прокурора за час роботи Венедіктової.

 

За словами Мендель, у порівнянні з 2019 роком збільшилися показники успішності Офісу, продовжується і реформа системи прокуратури.

 

Прессектретарка Зеленського наголосила, що якісну оцінку діяльності генпрокурорки буде коректно давати лише після того, як Ірина Венедіктова представить звіт про свою діяльність у 2020 році.

 

Як повідомляла УМ, раніше Володимир Зеленський заявив, що дав Венедіктової час до кінця 2020 року, щоб та показала результат 

 

Зеленський 17 березня підписав указ про призначення генпрокурорки Ірини Венедіктової. Перед тим 5 березня Верховна Рада прийняла постанову про недовіру ексгенпрокурору Руслану Рябошапці. Відтоді тимчасовим виконувачем обов'язків генпрокурора був Віктор Чумак.

 

Зеленський також заявив, що не чіплятиметься за владу в разі невдач на посаді президента: «Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами (з Росією - Ред.)»