Зеленському потрібні посадки корупціонерів: у Венедіктової час до кінця року

12:40, 12.10.2020
Зеленському потрібні посадки корупціонерів: у Венедіктової час до кінця року

Зеленський 17 березня підписав указ про призначення генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Президент Володимир Зеленський заявив, що дав генпрокурорці Ірині Венедіктовій час до кінця року, аби показати результат. Від неї потрібні кроки та обіцяні владою посадки.

 

Як інформує УМ, про це Зеленський сказав в інтерв’ю "BBC News Україна"

 

Зеленський зауважив, що у попередніх керівників генпрокуратури було пів року, аби показати результат, але ті не впорались. 

 

"Якщо зараз діючий генпрокурор, новий генпрокурор, якщо вона - це вона, жінка, професійна жінка - якщо вона до кінця року не покаже свого результату, їй я дам таку саму відповідь", - сказав він

.

Зеленський заявив, що минулі керівники правоохоронних органів, зокрема антикорупційних "нікого не посадили".

 

"Вони могли не пересаджати всіх корупціонерів, я розумію, пів року - дуже замало. Але повинні бути кроки, ми повинні відповідати перед суспільством, якому ми пообіцяли, що будуть посадки. Ми це обіцяли", - зазначив президент.

 

За словами Зеленського, призначаючи колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку, він говорив йому, що через пів року буде вимагати "реальний результат".

 

Реагуючи на слова інтерв’юера, що 6 місяців – короткий термін, Зеленський відповів, що "немає часу".

 

Нагадаємо, Зеленський 17 березня підписав указ про призначення генпрокурорки Ірини Венедіктової. Перед тим 5 березня Верховна Рада прийняла постанову про недовіру ексгенпрокурору Руслану Рябошапці. Відтоді тимчасовим виконувачем обов'язків генпрокурора був Віктор Чумак.

 

Зеленський також заявив, що не чіплятиметься за владу в разі невдач на посаді президента: «Якщо я не зможу закінчити війну, значить потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами (з Росією - Ред.)»