Поверніть питання про ПДЧ України в НАТО на порядок денний – Порошенко

16:24, 10.12.2020
Поверніть питання про ПДЧ України в НАТО на порядок денний – Порошенко

Петро Порошенко під час з’їзду партії «ЄС».

Партія «Європейська Солідарність» вимагає від влади повернути на порядок денний питання отримання Плану дій щодо членства України в НАТО.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив п’ятий президент Петро Порошенко під час з’їзду партії «ЄС» у четвер.

 

Зокрема, він наголосив, що мета партії – зберегти демократичну європейську Україну та провести її шляхом реформ до єдиної європейської родини націй, що гарантує добробут українцям.

 

«А вступ до НАТО гарантує незалежність країни і безпеку людей, – переконаний Петро Порошенко. - Ми вимагаємо від влади повернути на порядок денний питання про ПДЧ. Грузія, як бачимо, має шанс отримати його вже найближчим часом. Про Україну ж наразі не йдеться, тому що Україна в особі її теперішнього керівництва сама послала сигнал, що не так вже нам цей план і потрібен».

 

За його словами, «Європейська Солідарність» – чи не єдина українська партія, яка має розгалужені міжнародні контакти, а також є асоційованим членом Європейської народної партії і членом Міжнародного демократичного союзу.

 

«Питаннями світової коаліції на підтримку України в нашій боротьбі з російською агресією, стосунками з Євросоюзом та НАТО  ми займаємося так само глибоко і активно, як і проблемами внутрішніми», – зазначає лідер партії «ЄС».

 

Порошенко наголосив, що у питаннях зовнішньої політики дилетантизм нинішньої влади  ще більш вражаючий, ніж в будь-яких інших. Відтак, констатує:

 

«Дайте йому глобус, – не кожну країну покаже. Професіонали, із яких складається наша дипломатична служба, самовіддано працюють на всіх напрямках. Однак роль МЗС тепер істотно зменшилася, а реальне  керівництво зовнішньою політикою здійснюють люди, далекі від розуміння її азів. Звідси – хаос і відсутність стратегії. Найгірше, припинено дипломатичний спротив російській агресії, і це дезорієнтує наших партнерів».

 

І додає: «Європейська Солідарність», всі наші народні депутати, які дотичні до питань євроінтеграції та зовнішньої політики, я особисто продовжимо страхувати Україну від непрофесійних дій влади назовні. Міжнародні контакти займають вагому частину мого графіку. Знаєте, звідки я прийшов на з’їзд? Прямо із зустрічі з послом однієї з країн «Великої сімки».  До речі, вже не один західний дипломат звертає мою увагу на те, що в секторі оборони та безпеки згортаються реформи, які є ключовими в частині відповідності стандартам НАТО».

 

Петро Порошенко також наголосив:

 

«Життя подарувало мені певний дипломатичний досвід, і, попри природний поділ на владу та опозицію, я готовий підставити плече, щоби допомогти країні у питаннях насамперед зовнішньої політики.  І там за межами країни робитиму це в будь-якому випадку. Щоб не зруйнувалася коаліція на підтримку України, щоб ніхто не сумнівався, що Україна обов’язково повернеться до активної боротьби за своєї членство в Євросоюзі та НАТО.  Це і є далекосяжні стратегічні цілі нашої партії».

 

Як повідомляла "УМ", раніше Порошенко наголосив на адресу Зеленського, що "відосиками війну не виграють".