Чоловік генпрокурорки Денис Колесник звільнився з поліції на півтора тижні і отримав 750 тисяч грн допомоги

10:23, 17.11.2020
Чоловік генпрокурорки Денис Колесник звільнився з поліції на півтора тижні і отримав 750 тисяч грн допомоги

Заступник начальника департаменту кіберполіції Денис Колесник звільняється і знову повертається на посаду.

Чоловік генпрокурорки Ірини Венедіктової - заступник начальника департаменту кіберполіції Денис Колесник застосував цікаву схему з отримання матеріальної допомоги від держави: спочатку звільнився з посади, а вже за 10 днів поновився на ній.

 

Профіт, тобто пряма вигода від таких кадрових рухів: понад 750 тисяч гривень матеріальної допомоги.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють журналісти Bihus.info  у своєму розслідуванні про «геніальну схему» пана Колесника.

 

Журналісти зазначають, що Колесник, заступник начальника департаменту кіберполіції, скористався під час звільнення, разовою фінансовою допомогою та іншими виплатами на суму понад 750 тисяч гривень.

 

Так, 25 вересня він написав рапорт про звільнення, попрацювавши у департаменті рік, та попросив грошей у якості разової фінансової допомоги.

 

Вже 29 вересня Нацполіція виплатила Колеснику 774 тисячі гривень. З них 608 тисяч, як разова допомога при звільненні, 103 тисячі грошового забезпечення та компенсації за невикористані відпустки і премії, а ще 60 тисяч на оздоровлення та розв'язання побутових проблем.

 

Вже наступного дня, 30 вересня, чоловіка офіційно звільнили з Нацполіції, кажуть журналісти. Однак зазначають, що після цього вони регулярно фіксували, як Колесник навідувався до департаменту кіберполіції. На сайті відомства він надалі значився заступником начальника, а у приймальній казали, що йому можна залишити звернення.

 

Bihus.Info зазначає, що 1 жовтня кіберполіція оголосила конкурс на посаду заступника начальника департаменту, а 5 жовтня Колесник подався на цей конкурс і поновився на посаді.

 

Водночас, як наголошують журналісти, тепер він працюватиме не у категорії «середній склад поліції», а «державний службовець». Цей статус дозволяє переводитися на будь-які інші державні посади, а не лише посади у Нацполіції, зазначають журналісти.

 

 

Як повідомляла "УМ", генпрокурорка Ірина Венедіктова орендує державну резиденцію в комплексі відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами за цінами, що втричі дешевші за офіційну розрахункову вартість оренди інших будинків першого класу на території цього ж комплексу.