Зеленський закликав українців ОРДЛО робити власні висновки

20:39, 14.11.2020
Зеленський закликав українців ОРДЛО робити власні висновки

Володимир Зеленський звернувся до українців у ОРДЛО російською мовою.

Президент Володимир Зеленський записав чергове, друге відеозвернення з робочого кабінету в столичній лікарні «Феофанія», де він лікується від коронавірусу і звернувся російською мовою до українських громадян, які проживають на окупованих територіях Донбасу.

 

За його словами, Україна для них (українців з ОРДЛО – Ред.) відкрита.

 

Як повідомляє Україна молода, про Зеленський заявив у суботньому відеозверненні.

 

"Окремо хочу звернутися до наших громадян, до українців на тимчасово окупованій території! Ви самі бачите: Україна для вас відкрита! В усіх смислах цього слова. Ви знаєте, хто блокує КПВВ з другої сторони, хто розділяє нас. В усіх смислах цього слова. Упевнений, ви не тільки це бачите й знаєте, але і зробите, найголовніше, свої висновки. В усіх смислах цього слова", - зазначив Зеленський, перейшовши на російську мову.

 

Глава держави нагадав, що кілька днів тому, Україна зі свого боку відкрила усі КПВВ в Донецькій та Луганській областях, а на Луганщині, з’явилось два нових КПВВ – в Щасті та Золотому.

 

"Пам’ятаєте, було багато «зради» через розведення там військ. А за фактом - зараз там мирно і тихо. Я був там тиждень тому, ми відкрили у Щасті новий сервісний центр, де люди зможуть отримувати пенсії, соцвиплати і загалом 88 адміністративних послуг. У цьому же центрі – відділення банку, пошта, аптека, кімната матері та дитини, багато всього сучасного є. Зручно, сучасно, комфортно, безпечно, тобто - всі ті слова, які мають виникати у наших громадян, особливо на тимчасово окупованих територіях, коли вони чують слово "Україна", - розповів Зеленський.

 

І запевнив, що наразі Україна робить усе, аби "це нарешті закінчилося".

 

"І коли я говорю "це" - я не тільки про КПВВ. Я про "це", яке твориться сьомий рік й інакше, як "воно" не назвеш. Але я точно знаю, що війна закінчиться і ніякі КПВВ нам будуть не потрібні", - додав президент.

 

 

Як повідомляла «УМ», з 10 листопада 2020 року Україна відновила роботу усіх КПВВ на лінії розмежування, однак фактичний пропуск громадян здійснюється лише в КПВВ «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке» через перешкоди з боку найманців РФ.

 

Володимир Зеленський та голова Офісу Президента Андрій Єрмак 9 листопада повідомили, що інфікувались коронавірусом. Зараз і Зеленський, і Єрмак лікуються у лікарні "Феофанія" – в ізольованих палатах.