Зеленський вперше проведе військовий парад

19:55, 21.10.2020
Зеленський вперше проведе військовий парад

Зеленський вперше проведе військовий парад

Президент України Володимир Зеленський вирішив, що проведе військовий парад з нагоди 30-річчя Незалежності України 24 серпня 2021 року. 

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на Офіс Президента у середу. 

 

Зокрема, президент Зеленський підписав указ про організацію заходів із нагоди 30-ї річниці Незалежності України.  На Хрещатику та майдані Незалежності проведуть військовий парад.

 

Глава держави доручив Кабміну забезпечити виконання плану, який передбачає організацію та проведення 24 серпня 2021 року, у День Незалежності України: параду військ з нагоди 30-ї річниці незалежності України на вулиці Хрещатик та на майдані Незалежності у місті Києві, урочистостей за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, іноземних держав, міжнародних організацій, духовенства, громадськості, церемоній покладання квітів до пам’ятників.

 

Також планується провести конференції, круглі столи, виставки тощо.

 

До свята мають виготовити ювілейну монету та поштову марку.

 

Нагадаємо, Зеленський після приходу до влади двічі відмовлявся проводити військові паради з нагоди свята Незалежності, натомість керівництво держави організовувало концерти та виступи українських співаків.

 

Як повідомляла "УМ", 24 серпня 2020 року святкове попурі із українських пісень до Дня Незалежності зчинило скандал у мережі. Виконавці хітів звернули увагу на те, що не було дотримано авторських прав на пісні. Відтак через три дні після концерту Офіс Президента опублікував відео із повними титрами до пісень, де виклали імена авторів.
 
 
Також багатьох патріотів обурило, що на Софiйській площі був зроблений поміст, укритий покриттям двох кольорів — синім і жовтим, які символізували Державний Прапор України. Під час урочистих заходів президент Зеленський ходив (топтався взуттям) по державному символу України — Державному Прапору України.