Слідчі знайшли у схованках Славоміра Новака готівку на мільйон євро

15:58, 15.09.2020
Слідчі знайшли у схованках Славоміра Новака готівку на мільйон євро

22 липня районний суд Варшави постановив затримати Славоміра Новака на три місяці.

Слідчі Центрального антикорупційного бюро Польщі виявили невідоме досі майно, яке приховував колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска і ексклава Укравтодору Славомір Новак.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Polsat News.

 

Агенти антикорупційного бюро в ході слідчих дій виявили серед іншого гроші в різних валютах (понад 536 тис. євро, 470 тис. доларів і 30 тис. злотих) - в цілому більше 4 млн злотих, частина з них зберігалася в двох спеціальних схованках, які були підготовлені для зберігання грошей.

 

Нові докази дозволили вилучення й інших складових майна, яким володів колишній міністр. Були вилучені дві квартири вартістю в 2 млн злотих, які повинні були бути придбані на гроші, отримані від злочинів, і автомобіль марки Land Rover.

 

Слідчі підкреслюють, що виявлені гроші і автомобіль пов'язані з корупційними злочинами, скоєними Славоміром Новаком.

 

"Нові висновки показують набагато більший масштаб дій Славоміра Новака, ніж вважалося досі", - сказав співрозмовник телеканалу, знайомий з деталями слідства.

 

Тепер слідство зосереджене на пошуку додаткових майнових компонентів, що належать колишньому політику.

 

Як повідомляла «УМ» 21 липня прокуратура Варшави висунула звинувачення Новаку в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.

 

Додатково Новака підозрюють у підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві у наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.

 

Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомір Новак, колишній міністр транспорту в уряді "Громадянської платформи", очолював державне агентство України - Укравтодор. Він був призначений в. о. голови агентства в жовтні 2016 року, а відставку подав наприкінці вересня 2019 року.

 

Відносно колишнього міністра ведуться окремі розслідування в Польщі і Україні, а доказами обмінюється спеціальна група слідчих.

 

22 липня районний суд Варшави постановив затримати Славоміра Новака на три місяці. Колишній міністр транспорту в уряді Дональда Туска, а потім глава українського дорожнього агентства підозрюється в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.