Славомір Новак арештований судом Варшави на три місяці

18:50, 22.07.2020
Славомір Новак арештований судом Варшави на три місяці

Славомір Новак у супроводі конвою після суду у Варшаві. (Фото tvn24.pl)

Колишній керманич "Укравтодору" Славомір Новак та Яцек П., якого слідство вважає його спільником, перебуватимуть під арештом у Польщі щонайменше три місяці.

 

Як передає «Україна молода», такий запобіжний захід – утримання під вартою, обом фігурантам справи про корупцію обрав районний суд Варшави у середу.

 

Тоді як стосовно іншого фігуранта справи - колишнього командира військової частини GROMДаріуша З. суд прийняв рішення про умовний арешт. Його можна буде звільнити, якщо він заплатить 1 мільйон злотих застави.

 

Речниця прокуратури Варшави Мірослава Чир заявила, що рішення щодо Даріуша З. буде оскаржено.

 

Як повідомляла «УМ» 21 липня прокуратура Варшави висунула звинувачення Новаку в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.

 

Додатково Новака підозрюють у підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві у наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.

 

Розслідування пов'язане з періодом, коли Славомір Новак, колишній міністр транспорту в уряді "Громадянської платформи", очолював державне агентство України - Укравтодор. Він був призначений в. о. голови агентства в жовтні 2016 року, а відставку подав наприкінці вересня 2019 року.

 

Відносно колишнього міністра ведуться окремі розслідування в Польщі і Україні, а доказами обмінюється спеціальна група слідчих.