Зеленський пояснює часті поїздки в регіони перевірками програм

20:41, 08.09.2020
Зеленський пояснює часті поїздки в регіони перевірками програм

Володимир Зеленський заперечує свою регіональну активність із тим, що до місцевих виборів лишилося півтора місяці. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський запевняє, що хоче на власні очі бачити, якої якості споруджуються дороги та як побудовані школи та садки, чи забезпечені вони всім необхідним та як виконуються програми влади на місцях.

 

Як передає «Україна молода», так глава держави пояснив свої регулярні робочі поїздки різними регіонами України, відповідаючи на питання журналістів у Сумах у вівторок.

 

При цьому, одразу після робочої поїздки на Сумщину 8 вересня, президент відбув на Житомирщину.

 

Утім, він не пов’язує свою регіональну активність із тим, що до місцевих виборів лишилося півтора місяці.  

 

"Мені не все одно щодо тих програм, які ми запроваджуємо. Мені не все одно, що з ними відбувається. Коли я кажу, що ми будуємо 160 кілометрів доріг на Сумщині, – мені не все одно… Мені потім тримати відповідь перед людьми, - запевняє Зеленський. - Я відповідальний за те, що будується в країні. Так, це не мої повноваження, але я хочу відповідати за те, що у нас відбувається. І це найголовніше повноваження президента».

 

Президент також «кинув камінь у город» попередників: «Якщо їм (людям – Ред.) не допомагає хтось на місці, не допомагали уряди... Навіть не вшановували пам’ять людей, які загинули. Не були там президенти. Скажіть, чи я повинен у Києві виходити на Майдан і казати: "Я патріот, все інше – "зрада"? А навіть не приїхав сюди, де така кількість загиблих воїнів… Скільки мене вистачить, стільки я буду їздити, буду перевіряти. Подобається це комусь чи ні».

 

Нагадаємо, що відтоді, як до місцевих виборів в Україні лишилося два місяці, Зеленський дуже багато подорожує Україною і представляє стратегії розвитку різних регіонів.

 

Під час виступів президента у регіонах, навіть до офіційного старту виборчої кампанії, часто можна було бачити символіку партії «Слуга народу» і її передвиборчі слогани, зокрема «Зе! Місцеві». Хоча президент за законом не може агітувати за жодну політичну силу.

 

Як повідомляла «УМ», у Сумах Зеленський відвідав Меморіал героїв АТО, поспілкувався з ветеранами і вперше прокоментував порушення перемир’я російськими окупантами на Донбасі, внаслідок чого українська армія знову зазнала бойових втрат.

 

За його словами, він бачить задачу захищати 40 млн українців, а не одного бійця.

 

За даними соцопитувань, наразі Зеленському не довіряє 49% українців.