Зеленський бачить задачу захищати 40 млн українців, а не одного бійця

17:33, 08.09.2020
Зеленський бачить задачу захищати 40 млн українців, а не одного бійця

Володимир Зеленський відвідав Меморіал героям АТО у Сумах і поспілкувався з ветеранами АТО. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вперше прокоментував порушення перемир’я російськими окупантами на Донбасі, яке відбулося у неділю, 6 вересня і внаслідок якого ЗСУ понесли перші втрати за останні 42 дні.

 

Як повідомляє «Україна молода», про порушення режиму тиші Зеленського спитали журналісти під час його робочої поїздки до Сумської області у вівторок.

 

Глава держави заяви, що Україна зв'язувалася із Російською Федерацію через порушення режиму тиші на Донбасі, але зазначив, що є багато речей, які не повідомляють у ЗМІ, тому що влада хоче захистити не одну людину, а 40 мільйонів українців.

 

«Ми реагуємо (на обстріли і вбивство на Донбасі - ред.). Ми одразу відреагували, є деякі речі, які ми не обговорюємо із засобами масової інформації, тому що наша задача захищати не одну людину, а захищати 40 мільйонів нашої незалежної країни», - заявив Зеленський.

 

І додав: «Щодо тих порушень, я скажу вам відверто це найскладніша на сьогодні робота - зберігати життя українців. Дуже поверхово на цю тему я не можу спілкуватися, тому що я глибоко у цій темі і я не можу відповідати. Що стосується режиму тиші 42 дні. Режим тиші зберігався до тієї провокації, яка забрала життя нашого бійця. Ми на рівні міністрів закордонних справ і не тільки зв’язувалися з Російською Федерацією, яка повинна тримати ці домовленості, які були на рівні ТКГ».

 

Президент запевняє, що багато чого робиться державою для збереження перемир’я.

 

«Навіщо я буду говорити вам про кількість термінових нарад з приводу цієї провокації? Багато чого робиться і зроблено як військовими, так і розвідниками нашої країни. Ми все одно будемо робити все, щоби зберегти режим тиші, щоб уникнути великої кількості поранених і загиблих, іншого варіанту, як зберегти життя людей, я не бачу», - підсумував Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», 7 вересня морпіх Руслан Волков помер від опіків після підриву на невідомому вибуховому пристрої у районі населеного пункту Новгородське поблизу Торецька Донецької області.

 

Напередодні, 6 вересня штаб ООС також повідомив про загибель двох військовослужбовців, які були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького на Луганщині та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника.

 

Того ж дня молодший сержант 14-ї механізованої бригади ЗСУ Тарас Кубійович загинув від кулі ворожого снайпера поблизу села Причепилівка, що в районі Кримського  Новоайдарськго району Луганщини.