Кравчук виступає за відновлення водопостачання до Криму у випадку катастрофи

11:38, 25.08.2020
Кравчук виступає за відновлення водопостачання до Криму у випадку катастрофи

Леонід Кравчук останнім часом дивує своїми заявами щодо Донбасу і Криму. (Фото з ФБ-сторінки Леоніда Кравчука)

Перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що уряд може відновити водопостачання в окупований Крим, якщо там трапиться гуманітарна катастрофа.

 

К інформує «Україна молода», про це пан Кравчук заявив в інтерв’ю "Українському радіо".

 

"Там живуть українці, і якщо раптом трапиться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям можемо дати воду, але промисловим підприємствам, військовим базам – ми ніколи в житті на це не підемо", - наголосив Леонід Макарович.

 

Кравчук не зміг відповісти, яким чином фізично можна так влаштувати, щоб вода дісталася лише жителям, бо «це ще не вирішено» і він «не є спеціалістом в цих питаннях».
 
Відповідальність за можливу гуманітарну катастрофу, за його словами, несе Росія, а Україну не треба звинувачувати».
 
 
Як повідомляла "УМ", у липні секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що наразі населення Криму повністю забезпечене питною водою. Води ж для промисловості – справді немає. За його словами, наразі влада не має морального права відновлювати постачання води на анексований півострів.
 
 
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що води в Криму незабаром може не вистачати для військових потреб російської армії. Тоді не виключений силовий тиск російської сторони на Україну.