Подавати воду в Крим для окупантів не маємо морального права - Данілов

12:25, 10.07.2020
Подавати воду в Крим для окупантів не маємо морального права - Данілов

Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили.

Наразі населення Криму повністю забезпечене питною водою. Води ж для промисловості – справді немає.

 

Наразі влада не має морального права відновлювати постачання води на анексований півострів, сказав секретар РНБО Олексій Данілов під час ток-шоу "Право на владу".

 

"До того часу поки Крим не є український, я вважаю, подавати туди воду для окупантів для того, щоб вони там розвивали свої Збройні сили, у нас нема ніякого морального права. Населення Криму сьогодні питною водою забезпечено на 100%", - наголосив Данілов.

 

Водночас, секретар РНБО визнав: для промисловості у Криму води й справді не вистачає. Втім, – це, на його думку, питання другорядне.

 

"Те, що там немає води для промисловості, це вже інше питання. Позиція доволі проста – коли там буде українська промисловість, коли там буде Україна, там обов'язково буде українська вода", – пояснив він свою позицію.

 

Водночас, Данілов відмовився коментувати сказані раніше прем’єром Шмигалем слова про те, що "воду у Крим треба подавати, бо там живуть українці".

 

Як повідомляла УМ, ураїнська розвідка та західні військові експерти спрогнозували нову атаку на Україну з Криму вже у вересні цього року під час навчань "Кавказ – 2020".

 

5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа сказав, що Україна готується до можливого наступу Росії з території Криму на Херсонську область.

 

Водночас, генерал-лейтенант та екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Ходжес вважає, що після Херсона Росія може атакувати Одещину.

 

У Кремлі вже відреагували на заяви про можливий черговий наступ РФ на Україну. Там назвали це "абсолютною дурістю" та "антиросійською істерією".

 

Річ у тім, що Україна забезпечувала до 85% потреб півострова в прісній воді через цей канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

 

Після окупації Криму Росією у 2014 році поставки води на півострів припинили. Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Окупаційна влада

 

Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.