Рада розгляне питання відставки Авакова

19:30, 17.06.2020
Рада розгляне питання відставки Авакова

Арсен Аваков обіймає посаду міністра МВС вже понад 6 років.

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності погодився внести постанову про звільнення з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до порядку денного сесії парламенту.

 

Відповідну постанову вже передано до Ради.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба партії "Голос" в середу.

 

Майже два тижні тому, 5 червня проєкт постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ було зареєстровано у Верховній Раді під номером 3606 і передано на розгляд керівництву.

 

Утім, протягом щонайменше 6 днів дана постанова про звільнення Авакова так і не потрапила до правоохоронного комітету з будівлі Верховної Ради.

 

Згідно зі статтею 18 закону про Кабінет міністрів, Верховна Рада може звільнити члена уряду за його заявою, за поданням прем’єр-міністра або президента, а також із власної ініціативи.

 

Для ініціювання розгляду якогось питання у парламенті необхідно зібрати мінімум 150 підписів депутатів.

 

Ініціаторами проєкту постанови про відставку Авакова є 55 народних депутатів, зокрема від фракцій «Голос» та «Слуга Народу».

 

Раніше народний депутат від «Слуги Народу» Олександр Качура розповів пресі, що більшість обранців монобільшості виступає проти відставки міністра МВС. За його словами, у Зеленського є домовленість з Аваковим.

 

Як повідомляла «УМ», 5 червня під будівлею Верховної Ради зібрався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

У цей же час міністр МВС Аваков звітував про резонансні кримінальні події з парламентської трибуни, зокрема про тортури та зґвалтування у поліції Кагарлика.

 

На пропозицію окремих обранців вибачитися перед рідними жертв, які постраждали від свавілля його підлеглих, Аваков відмовився це зробити.