Зеленський вважає Авакова кращим міністром

19:45, 06.06.2020
Зеленський вважає Авакова кращим міністром

Володимир Зеленський спілкувався із журналістами на велосипеді у резиденції "Залісся".

Президент Володимир Зеленський вважає, що кращого міністра внутрішніх справ, ніж Арсен Аваков досі немає.

 

Тому Аваков залишиться на своїй посаді, бо повинен довести до кінця справу Шеремета.

 

Як передає «Україна молода», про це Зеленський заявив під час спілкування з журналістами на велопрогулянці у резиденції «Залісся» з нагоди Дня журналіста в суботу, 6 червня.

 

«Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр… Я розумію, через що страйк (проти Авакова — ред.). Я чесно відповідав на це питання, що якщо людина взялася за якусь реально сенсаційну гучну справу, вона повинна її довести й наполовину її не кидати», — сказав президент.

 

Йдеться про справу вбивства Павла Шеремета, доведення якої до кінця Зеленський доручив особисто контролювати Арсену Авакову.

 

«Якраз, як я боявся через звільнення Рябошапки (ексгенпрокурора Руслана Рябошапки — ред.), щоб у нас не сталося питань зі справою Гандзюк. Вона продовжується, я думаю, що її доведуть до кінця, і замовників буде посаджено за ґрати. Така сама ситуація з паном Арсеном Борисовичем. Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета», — додав Зеленський.

 

Напередодні, 5 червня, народні депутати заслухали міністра МВС Арсена Авакова у парламенті з доповіддю щодо резонансних кримінальних подій, зокрема щодо перестрілки в Броварах та зґвалтування жінки у поліцейському відділку в Кагарлику. На пропозицію однієї з депутаток Аваков відмовився вибачатися перед жертвами поліцейського свавілля

 

Тим часом під стінами Верховної Ради та Кабінету міністрів проводили чотири акції протесту, на яких вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

До речі, сам міністр МВС вважає, що справа Шеремета дуже складна.

 

Зазначимо, Арсен Аваков очолює Міністерство внутрішніх справ з лютого 2014 року. У серпні 2019 року вже за уряду команди президента Володимира Зеленського його перепризначили на цю посаду.